Kungliga Wasa vei pisteet

Ponnistuksen edustusjoukkue pelasi tiistai-iltana kotiottelun Kungliga Wasaa vastaan. Ponnistus hallitsi ottelua, mutta se ei riittänyt edes pisteeseen. Kungliga vei kaikki kolme pistettä ottelun loppuhetken maalillaan.

Ponnistus aloitti ottelun seuraavanlaisella kokoonpanolla. Lauri Pelanteri maalissa. Tomi Rantala, Hannu Haapa-aho, Jukka Salo ja  Jouni Kortesniemi muodostivat puolustuslinjan. Eero Kivipuro, Alexei Lazarev, Tapio Tuomaala, Hannu Huhtamäki sekä Artem Lavrukov taistelivat keskikentällä ja Vesa Paloniemi pelasi hyökkääjänä. Toisen puoliajan vaihtojen jälkeen kentällä nähtiin myös Kari Winter, Juha Haapa-aho, Joonas Lagström sekä Janne Kangasluoma.

Ensimmäinen puoliaika eteni varsin tasaisissa merkeissä. Peliä käytiin pääasiassa keskikentällä ja todelliset maalintekopaikat uupuivat molemmilta joukkueilta. Ponnistus sai kuitenkin lopulta luotua erinomaisen maalipaikan kun ottelua oli pelattu 38 minuuttia. Vesa Paloniemen kantapääsyöttö vapautti Artem Lavrukovin maalintekopaikkaan, mutta Kungligan maalivahti onnistui torjumaan Artemin kovan laukauksen. Tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Ponnistus hallitsi ottelun toista puoliaikaa ja loi myös aika ajoin maalipaikkoja. Ponnistuksen kapteeni Tapio Tuomaala roikutti 55 peliminuutilla pallon noin 20 metristä Kungliga-maalivahdin yli. Onnea ei ollut kuitenkaan mukana sillä pallo kimposi yläriman alareunasta takaisin pelikentälle. Ilman vaihtopelaajia matkassa ollut Kungliga vaikutti melko väsyneeltä ja se pyrkikin maalintekoon pääasiassa kaukolaukauksilla.

Kun ottelua oli pelattu 66 minuuttia sai Eero Kivipuro oivan tilaisuuden maalintekoon. Pusku oikealta tulleeseen keskitykseen suuntautui kuitenkin liiaksi maata päin ja Kungliga-maalivahdilla oli helppo työ torjua pallo. Keskityksen Eerolle tarjoili hyviä otteita läpi ottelun esittänyt Tapio Tuomaala.

Vielä kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua näytti siltä, että Ponnistus taistelee ottelusta vähintään yhden pisteen. Toisin kuitenkin kävi. Kun ottelua oli pelattu 86 minuuttia kaikui kentällä “härliga!, härliga!, härliga mål!”. Harha syöttö Ponnistuksen puolustuksessa avasi vetopaikan Kungliga-pelaajalle. Laukaus kaukaa noin 25 metristä vasempaan ylänurkkaan oli kieltämättä varsin härlig, mutta ei pelitapahtumiin nähden reilu. Jalkapallossa voittamiseen ei kuitenkaan valitettavasti riitä vain pelkkä pallonhallinta vaan pitää tehdä myös maaleja. Ottelu päättyi siis 0-1 (0-0) lukemin Ponnistuksen tappioon.

Ponnistus – Kungliga Wasa 0-1 (0-0)
0-1 Kungliga-pelaaja

--