LaPo:n pojat ja Voimanostaja Nro3-2012

Voimanostaja Nro3-2012 lehti sisältää tämän vuoden kisaraportteja.
RAW-voimanoston SM-2012, Kankaanpää
-Voimanoston EM-2012
Nuorten voimanoston
SM-2012, Pietarsaari
PM-2012, Skedsmo

Näissä artikkeleissa on mainintaa LaPo:n Tuomas Hautalasta ja Eero Mäestä.
LEHDESTÄ SUORAAN KOPIOITUA

RAW-voimanoston SM-2012, Kankaanpää

Kisojen paras junnu

Juttua Eeron sarjasta
“M20-luokan alle 74-kiloisissa, 83-kiloisissa ja 105-kiloisissa käytiin ikäluokan tiukimmat kisailut. Eero Mäki voitti kultaa “seiskanelosessa” komealla tuloksella 507,5kg. Kun kehitys vain pysyy tasaisena, Eeron raudat lupailevat Suomen huipputasoa myös aikuisissa, kuten nuorten kärki ylipäätäänkin tässä kisassa. Eeron veto 222,5 kiloa oli myös SE.”

Juttua Tuomaksen sarjasta 
” “Parikymppisten” kisankakun kirsikkana lavalla rymisteli koko kilpailun ylivoimaisesti kovin juniorinostaja. Miehen nimi on Tuomas Hautala, painoluokka alle 120 kiloa ja yhteistulos lukemissa 750 kiloa. Ja olkapääongelmista kärsinyt Tuomas ei pystynyt edes vielä penkkaamaan koko potentiaaliaan irti… Kun Hautalan 325 kilon veto laskeutuessaan vavahdutteli nostolavaa, oli selvää, että suomalaisella voimanostolla on uusi huippulahjakkuus riveissään. Kunhan paikat kestävät…”

Jutussa Hessun mietteitä Kankaanpäästä, oli juttua myös Tuomaksesta

” Toinen mieleen jäänyt nostaja oli Lapuan Ponnistusta edustava leppoisa 19-vuotias Tuomas Hautala. Hän skabasi M20 ikäluokassa ja sarjassa 120 kiloa. Rakennusalan ammattikoululainen aloitti treenaamisen kuusi vuotta sitten, eli 13-vuotiaana. Hän teki nyt hienon sarjan 262,5+162,5+325=750.
Tuomaksen otteissa oli sellaista meininkiä, ettei tarvitse olla paljon povarin vikaa, kun toteaa siinä olevan todellinen tulevaisuuden nostaja. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo miesten painoissa: Olihan maastanoston 325 kiloa avoimen luokan SE ja lisäksi kaikki muut edellisen lisäksi M20 ja M23 ikäluokan SE-rekkoja. Kisojen jälkeen Tuomas avoimesti sbamlasi harjoittelustaan ja elämästään voimanoston parissa meille uteliaille. Huipputyyppi.”

Nuorten voimanoston SM-kisat, Pietarsaari

Juttua Eeron sarjasta
“Sarja 74kg oli kolmen kauppaa; 1. LaPo:n Eero Mäki 2. SiSi:n Jonne Ylisirniö ja 3. KoJy:n Ville Levaniemi, jotka kaikki menivät menojaan yli 500:n yhteistuloksilla.”

Nuorten voimanoston PM-2012, Skedsmo

Juttua Eeron sarjasta
“Neljännessä ryhmässä huolto sai hiukan huokaista. Vuorossa oli vain yksi nostaja – Eero Mäki sarjassa 74kg. Kaverista pitää sanoa sen verran, että en ole oman nostajaurani aikana törmännyt kovin moneen yhtä rauhalliseen ja positiivisen asenteen omaavaan ihmiseen kuin Eero. Eero on enemmänkin keskittynyt RAW-voimanostoon, mutta käy ajoittain myös varustekilpailuissa. Eeron omien sanojen mukaan yksin kilpaillessa oli mahdollista aloitusten jälkeen hieman “keulia”. Reissusta oli lähdetty hakemaan kokemusta ja tulosta. Kyykyssä aloitus 180kg oli silkka muodollisuus. Toiseen nostoon tehtiin roima korotus 205 kilon ennätysrautaan, joka ei myöskään tuottanut suurempia ongelmia. Viimeisellä vielä hyvä yritys 215 kilosta oli tällä kertaa liikaa.  Penkki meni suunnitelmien mukaan. Kaksi ensimmäistä nostoa tehtiin löysällä paidalla, ja viimeiseen kireämmällä paidalla tehtyyn nostoon lastattiin jo ennätysrautoja tankoon. Viimeisessä hyvä lapualainen ponnistus 152,5 kilolla, mutta tulokseksi jäi kakkospenkin 140 kiloa. Veto tuntui olevan uomissaan ja mahdollisuudet oli selvästi omaan ennätykseen. Aloitusveto 200 kiloa olikin oikein ilmava. Toiseen nostoon tehtiin miehekäs korotus 230 kiloon, jolla lyötiin oma yhteistulosennätys uusiksi. Viimeiseen lastattiin sarjan SE-rauta 245 kiloa. Nosto lähti hyvin irti lattiasta, mutta polven kohdalla nosto sammui tällä kertaa. Kokonaisuutena kuitenkin Eerolta hieno suoritus ja Eero voikin lähteä muutamaa omaa ennätystä ja mestaruutta rikkaampana takaisin kotimaahan.”

-Väiski

--