Mulkkujärven vaellusretki la 9.9.

Haastamme sinut Mulkkujärven kierrokselle lauantaina 9.9. Lähtö klo 10.45 ABC Lapuan parkkipaikalta yhteiskyydeillä henkilöautoilla. Mikäli tulet suoraan, kokoonnumme Mulkkujärven parkkipaikalla (Osoite: Ojanvarsitie 131, 61170 Alavus) klo 12:00. Reilun kuuden kilometrin pituinen kierros tarjoaa järvi- ja luontomaisemia, sekä loppupäässä matkaa lintutornin ja makkaranpaisto mahdollisuuden. TULe mukaan Liikkeelle!
Kyläläiset rakensivat syksyllä 2021 Ojanvarsitien viereen loistavan parkkipaikan, joka onkin viikonloppuisin ollut täynnä retkeilijöiden autoja.
Kierros on noin 6,3 kilometriä pitkä. Maastossa ei ole juurikaan korkeuseroja ja polut ovat muutenkin suhteellisen helppokulkuisia. Reitti ei kuitenkaan sovi liikuntaesteiselle.
Suositeltava kiertosuunta on myötäpäivään, eli parkkipaikalta kannattaa lähteä seuraamaan Ojanvarsitietä kohti pohjoista. Näin reitin ”kohokohdat” eli nuotiopaikka, laavu ja lintutorni tulevat vastaan vasta reitin loppupäässä.
Parkkipaikalta reitti kulkee runsaan kilometrin verran Ojanvarsitietä pitkin, kunnes tulee viitta oikealle. Maastoreitti seurailee väljästi Mulkkujärven rantoja pitkin. Polku lähtee hieman ennen parkkipaikkaa. Tieltä on lintutornille 500 m ja laavulle 700 m. Suositeltava kulkusuunta on kuitenkin myötäpäivään, jolloin evästelytaukoa on mukava pitää reitin loppupuolella.

Mulkkujärven kierros

--