Ponnistus suli loppuminuuteilla

Kungliga Wasa C.F. voitti ottelun maalein 0-5.

Kauden ensimmäinen Nelosen kotiottelun alku oli tasapuolista pelaamista molemmin puolin. Ponnistuksen maalivahti Matti Turjan piti parilla torjunnailla joukkuetta pystyssä ja maali pysyi koskemattomana. Puolen tunnin pelin jälkeen myös kotijoukkueella oli pari maukkaasti järjesteltyä maalipaikkaa ja näyttikin, että kokeneet vierailijat väsähtivät helteisessä säässä nuorentuneen kotijoukkueen vyöryttäessä hyökkäyksiään Jussi Laapion,Lenni Kalliokosken ja Veeti Mäenpään johdolla. Vain kuusi minuuttia ennen taukoa, vieraiden “sprinttihiihtäjä” Matias Starandvall iski johto-osuman puolustuksen virheestä. Tauolle mentiiin vierasjohdossa 0-1.

Toinen pelijakso kääntyi pikkuhiljaa rutinoituneille ja vahvemmalle vaasalaisjoukkueelle, vaikkakin myös kotijoukkueella oli omat maalipaikkansa.Ottelun 0-2 osuman teki Kåre Björkstrand pelin 58 peliminuutilla. Ottelun viimeisillä minuuteilla vieraat iskivät vielä kolme maalia melko helpohkosti voittaen ottelun maalein 0-5. Artem Lavrukovin poissaololla oli suuri merkitys joukkueen puolustuspelaamisessa, vaikkakin Mika Uusipaikka , Juuso Niemelä ja Tuomas Linjamäki voivat olla tyytyväisiä viimeisiä minuutteja lukuunottamatta. Ottelu pysyi hyvin erotuomari Bajic Vahidin käsissä, joka antoi ottelussa vain yhden varoituksen vierasjoukkueelle. Ottelua oli seuraamassa ilahduttavan suuri joukko katsojia ja heidän tukeaan tarvitaan jatkossakin koronakevään talouden paikkaamiseen.

– Ottelun alku oli tasaista pelaamista ja meillä oli omat maalipaikkamme. Peli oli tasaista aina 65 minuutille asti, sen jälkeen meiltä loppui puhti ja meille tuli virheitä, tosin vaihdotkin sekoittavat joskus pelin. Tälläiset kokeneet pelaajat käyttävät virheet armottomasti hyväkseen. Loppulukemat eivät aivan kuvaa ottelua. Nuorten miesten pelit paranevat pikkuhiljaa sarjan edetessä ja pisteitäkin on vielä luvassa, tiivisti valmentaja Olavi Linjamäki.

Ponnistuksen seuraava peli on perjantaina 3.7. klo 19.00 Lapuan keskukentän nurmella, kun vastaan asettuu naapurikaupungin ylpeys Kanu (Kauhavan Kanuunat). Kanulla on alla voitto kotona FC Kuffenista 3-0 ja vierastappio Närpiön Kraft/2: lle 3-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--