Kauden avausvoitto NuPasta

Ponnistus otti kauden avusvoiton Nurmon Pallosta 1-0 (1-0).

Kauden toiseen kotiotteluun Ponnistus lähti haastavasta asemasta. Tiedossa toki oli että alkukauden pitkä vieraskiertue tulee olemaan vaikea, mutta kaksi pistettä seitsemästä ottelusta on kuitenkin ehdottomasti alakanttiin. Kaskista vastaan kotiavauksessa pari viikkoa sitten oltiin jo ottamassa kolmea pistettä mutta viime hetkien mustat hetket antoivat KaIK:lle mahdollisuuden palata peliin.Sinänsä peliesitykset eivät ole olleet huonoja, päästettyjen maalien määrä on siedettävällä tasolla. Myös maalintekijöitä on löytynyt, kauden ehdoton valopilkku on ollut nuori Juho Niemelä, joka on viidellä maalillaan koko sarjan maalintekijätilaston kolmantena.

Etelä-Pohjanmaan Derby oli molemmille joukkueille tärkeä. Ponnistus aloitti ottelun vauhdikkaasti ja siirtyi johtoon jo 53 sekunttia alkuvihellyksestä. Artem Lavrukov nousi oikealta laidalta ja keskitti maalille Jaakko Prinkkilälle, jolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Maali jäikin ottelun ainokaiseksi ja tärkeät pisteet Ponnistukselle.

Kotijoukkueella oli useita maalitekopaikkoja, mutta epäonni ja viimeistely vaivasi joukkuetta. Artem Lavrukov raatoi kentällä laajalla säteellä, Tuomas Linjamäki ja Henri Hovila olivat alakerrassa mainiolla pelipäällä. Nuoret Herttua ja Hakola voivat myös olla tyytyväisiä otteisiinsa. Maalilla Jussi Takala paikkasi hyvin työesteiden takia poissaollutta Juha Mäkeä.

Juhannuksen jälkeen pelit jatkuvat vierasottelulla 25.6. Sporting/2:ta vastaan ja seruaava kotiottelu tiistaina 30.6 klo 19.00, jolloin vastaan juoksee SuSi Young Boys.

 

 

 

--