Oliver Pelkoselle SE

Lauantaina 4.5 Viitasaarella kilpailtiin kansallinen voimapunnerruskilpailu, ensin kilpailtiin maksimivoimapunnerrus ja sen jälkeen toistovoimapunnerrus.
Kilpailuun osallistui kolme Ponnistuksen voimailijaa.

Jani Vaskivuori kisasi maksimissa sarjassa M83. Ensimmäisellä nostolla kevyesti 145kg ylös. Tämän jälkeen kaksi yritystä 155 kilosta, jotka eivät kumminkaan onnistuneet. Tästä huolimatta Janin tulos oli sen verran hyvä, että hän oli pisteissä kisan paras. Toistokisassa Jani teki sarjaan M90 29 toistoa 82.5 kilolla, tässä lajissa Jani oli kisan toiseksi paras pisteissä.

Niku Ketola kisasi sarjassa M120+, oman kehonpainon ollessa 121 kiloa.
Aloitusrauta 170 kiloa nousi helposti, toisella nostolla ennätystä sivuava 175 kiloa nousi sekin kevyen näköisesti. Viimeinen nosto 180 kiloa nousi myös komeasti, mutta nosto valitettavasti hylättiin merkkivirheen takia. Niku oli maksimikisan toiseksi paras pisteissä ja nosti kisan isoimman raudan. Toistokisassa Niku otti 17 toistoa 122.5 kilolla.

Oliver Pelkonen nosti maksimissa sarjassa M20 93kg, oman kehonpainon ollessa vain 87 kiloa. Oliverin lähtökohdat kisaan eivät olleet parhaat mahdolliset vaivojen ja vähäisen harjoittelun takia, mutta kisa menikin oikein hyvin. Ensimmäisellä nostolla helppo 130 kiloa, kun toinenkin nosto 140 kiloa oli helppo, Oliver päätti kokeilla viimeisellä nostolla uutta suomen ennätystä. 152.5 kiloa tankoon, tämä nousi ylös ja näin Oliver paranteli nimissään olevaa suomen ennätystä 2.5 kilolla. Oliver palkittiin kisan parhaana juniorina. Toistovoimapunnerruskisassa Oliver teki sarjaan M20 90kg tuloksen 22 toistoa 87.5 kilolla.

NK

--