Otsalamppuvaellus Paukanevalla

Lapuan Ponnistuksen ja Seinäjoen Sisun järjestämälle otsalamppuvaellukselle

Nurmon Paukanevalle osallistui 36 retkeilijää, jotka saivat kokea erilaisen vaelluksen vuoden pimeimpään aikaan ja ihailla luonnon kauneutta ja pimeän metsän salaperäisyyttä. TUL:n Pohjanmaan piirin otsalamppuvaelluksen kaukaisin osallistuja oli Vantaalta.

– Pimeä metsä on jännittävä, jopa salaperäinen. Metsä on taianomainen, puut saavat uusia muotoja ja hahmoja ja metsä on hiljainen ja rauhallinen, totesivat Lapualla asuvat unkarilaiset Maria ja Tibor Magyar. Talvinen taivas on tumma ja pimeyden valot – tuli, tähdet ja kuu – ovat keskiössä. Tämän vuotisessa tapahtumassa vaeltajat saivat ihailla upeaa kuuta.
– Moni pelkää pimeää ja erityisesti luontoon lähtemistä pimeällä. Nämä perinteiset otsalamppuvellukset hälventävät pelkoa ja innostavat pimeäretkeilyyn yhdessä. Näin lapset pääsevät kokemaan pimeyden jännittävästi mutta turvallisesti, totesivat Sisun Jarkko Tenkula ja Ponnistuksen Ari Tuurinmäki.
Jokainen sai valita itselleen sopivan mittaisen reitin laavulle, jossa nautittiin eväät, nuotion lämmöstä ja muiden seurasta. Otsalampputapahtumat saavat varmasti jatkoa.
--