Penkin SM-kisoista mitalisade

Tammelassa käytiin klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut 24-26.9. Kilpailun järjesti Tammelan Ryske ry, Lopen Voima ja Kunto Team ry sekä Suomen Voimanostoliitto ry. Saldona Ponnistuksen miehille oli kolme kultaa ja yksi hopea.
Ponnistuksen hurjista ensimmäisenä lavalla oli Tomi Halmesmäki, joka otti harvinaisen tuplakullan kisoista! Ensin hän kävi ottamassa M40 66kg-sarjasta kultaa varmalla 130 kilon aloitusraudalla. Seuraavana päivänä oli vuorossa avoimen M66-sarjan kisat, joista kulta tarttui Tomin matkaan tuloksella 140kg. Myös 145kg oli lähellä, mutta jäi tällä kertaa tulematta.
Viime vuosina M59-sarjassa menestystä niittänyt Jani Haapa-aho osallistui tällä kertaa M66-sarjaan ollen viides. Vuosi sitten olkapääleikkauksessa olleen Janin aloitus 117.5kg tuli hienosti ylös. Muut yritykset 122.5 kilosta eivät jääneet kauaksi, mutta jäi tänään tulematta.
Viimeistä vuotta junioreissa nostava Niku Ketola kilpaili sarjassa M23 120kg. Ketola otti kultaa omalla ennätyksellään 185kg. Kyseinen rauta oli myös suurin kaikki juniorisarjat mukaan lukien.
Ensimmäistä kertaa SM-kisoissa avoimessa sarjassa nostanut Jesse Peltotupa sijoittui M93-sarjassa kuudenneksi, nostaen oman ennätyksensä 152.5kg. Myös 157.5kg oli nousta, mutta jäi todella pienestä kiinni.
Ensimmäistä kertaa penkin SM-kisoissa nostanut Jani Perkiö otti hienosti hopeaa M120-sarjassa. Tulos 207.5kg oli Janin ennätys, ja siihen jäikin vielä hyvin varaa!
nk

--