Pietarsaaren penkkikisat

Lauantaina 27.4. Pietarsaaressa kilpailtiin klassisen penkkipunnerruksen kansallinen kilpailu.
Kilpailuun osallistui kolme Ponnistuksen voimailijaa.

Jani Vaskivuori kisasi sarjassa M83, tavoitteena oli ottaa tulos sm-kisoja varten ja sitten kokeilla missä päivän kunto menee. Jani sivusikin hienosti kisassa ennätystään. Ensimmäisellä nostolla kevyesti 150kg ylös. Toisella nostolla ennätystä sivuava 160kg myös hienosti ylös. Kolmannella nostolla Jani yritti kohentaa ennätyksensä 165 kiloon, joka on myös kaksi kertaa oma kehonpaino. Nosto ei tällä kertaa vielä onnistunut.

Niku Ketola nosti sarjassa M120+, oman kehonpainon ollessa 121 kiloa. Nikulla oli kuukauden takaa jo tulos sm-kisoja varten ja silloin myös tuli ennätys 195kg. Tänään Niku tohtikin ottaa vähän riskejä ja lastasi heti ensimmäiseen nostoon 190kg, joka lensi kevyesti ylös. Tämän jälkeen kaksi yritystä 200kg raudasta, viimeinen yritys olikin oikein hyvä, mutta vielä ei ollut sen aika.

Jani Perkiö kisasi sarjassa M40 120+. Jani on ollut huimassa vireessä eikä sitä pilannut edes sairastelu ennen kisoja. Janin ensimmäinen nosto 210kg lensi helposti ylös, jo tällä parani Janin entinen ennätys (207.5kg). Toiseen nostoon reilu korotus 220kg joka tuli myös ylös. Kolmanteen nostoon 222.5kg, tämäkin tuli ylös ja Janin ennätys parani huimat 15kg! Mielenkiintoista nähdä miten ensi vuoden sm-kisoissa käy.

NK

--