Pisteet jäivät Vaasaan

Ponnistuksen jalkapalloedustus ei pystynyt tiistaina parhaimpaansa ja hävisi vieraissa 3-2 Kungliga Wasalle. Ponnistuksen kavennusmaaleista vastasivat Vesa Paloniemi ja Artem Lavrukov.

Ottelu pelattiin Ehnvallenin tekonurmella. Suomen aurinkoisin kaupunki tarjosi jälleen kerran vesisadetta pelaajien niskaan. Ponnistuksen aloitti ottelun kokoonpanolla Lauri Pelanteri, Hannu Haapa-aho, Jukka Ranta-Maunus, Jukka Salo, Tomi Rantala, Eero Kivipuro, Jouni Kortesniemi, Tapio Tuomaala, Alexei Lazarev, Artem Lavrukov ja Vesa Paloniemi. Vaihtopenkillä pelivuoroaan odottivat Kaj Väljä, Ville Koukkari ja Juha Haapa-aho.

Ponnistus aloitti ottelun varsin hermostuneesti. Kuten aiemmissakin otteluissa, yritys oli kovaa, mutta syötöt eivät vain osuneet kanssapelaajille. Erittäin isokokoiseen tekonurmeen totuttelu vaati sekin hivenen aikaa. Kungligan peli kulki puolestaan varsin mallikkaasti ja se aiheuttikin entisen VPS-pelaaja Ville Laakkosen johdolla hankaluuksia Ponnistuksen hivenen uudistuneelle puolustukselle.

Noin 10 peliminuutin kohdalla Vesa Paloniemi sai oivan tilaisuuden viedä Ponnistus johtoon. Keskikentän hyvä lyhytsyöttöpeli avasi Paloniemen läpiajoon, mutta Kungliga-maalivahti pomppasi varsin näyttävästi yläkulmaan suuntautuneen pallon eteen. Kungliga loi tämän jälkeen muutaman hyvän tilanteen Ponnistus-maalille ja onnistuikin kertaalleen Ville Laakkosen toimesta maalinteossa. Laukaus noin 16 metristä siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ponnistuksen puolustus pelasi tilanteessa varsin löysästi.

Ponnistus paransi omaa peliään, mutta seuraavasta maalista vastasi edelleen Kungliga. Pelikellon näyttäessä 31 min pääsi Peter Åkerholm siirtämään pallon maaliin kaukolaukauksen jälkitilanteesta, 2-0. Näissä lukemissa siirryttiin myös ottelun tauolle.

Jos oli ensimmäinen puoliaika Kungligan niin oli toinen Ponnistuksen. Syöttöpeli toimi ja joukkueessa oli taisteluhenkeä. Kungliga puolestaan vaikutti varsin väsyneeltä ja pyrki pääasiassa vain puolustamaan omaan johtoaan. Ansaittu kavennus syntyi lopulta kulmapotkun jälkitilanteesta, josta Vesa Paloniemi pääsi siirtämään pallon maalin kattoon, 2-1.

Vaikka Ponnistus painoi minkä jaksoi ja loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita Kungligan maalille seuraavasta maalista vastasi kotijoukkue. Harmittava pallonmenetys kulmapotkun jälkitilanteessa ja kotijoukkueen nopea vastahyökkäys tuottivat taululle numerot 3-1. Peliä oli tuolloin pelattu 65 minuuttia.

Ponnistus onnistui ottelun loppuhetkillä vielä kaventamaan pelin 3-2:een Artem Lavrukovin toimesta. Ottelu päättyi kuitenkin 3-2 ja Ponnistus sai lähteä kotimatkalle ilman pisteitä.

Ponnistuksen edustusjoukkue pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina Simpsiön nurmikentällä, hiihtomajan läheisyydessä. Tuolloin Lapualle saapuu Veli-Matti Latosaaren valmentama Seinäjoen yhdistelmäjoukkue Sisu-Pallo. Ottelu alkaa klo 19. Tervetuloa!

Kungliga Wasa – Ponnistus
1-0 Ville Laakkonen
2-0 Peter Åkerholm
2-1 Vesa Paloniemi
3-1 Markus Granfors
3-2 Artem Lavrukov

--