PISTEET PORISTA

Sunnuntai-iltana Porin urheilutalolla pelattiin Futsal Ykkösen ottelu MuSa – Ponnistus. Ponnistus onnistui Porin vierailussa ja otti tärkeät vieraspisteet lukemin 2 – 4 (1 – 2).

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 2.49, Ponnistuksen Kari Winter syötti Miika Korpelalle, joka kiersi MuSa-vahti Juho-Matti Pösön ja pisti pallon maaliin. Ottelu oli melkolailla avonaista ja kumpikin pääsi maalipaikoille. Paikkoja oli enemmän MuSalla,  mutta joutui toteamaan maalivahti Ville Tuomaalan vireen. Lopulta MuSa sai pallon myös maaliin kun Lasse Piira laukoi loistavan laukauksen puolesta kentästä maalille, josta Jani Lehtinen ohjasi taidokkaasti pallon maaliin, 1 – 1 ajassa 17.49. Ponnistus sai vapaapotkun kolme sekuntia ennen jakson päätöstä hyökkäysalueelta. MuSa puolusti tilanteessa huolimattomasti ja Ponnistus rankaisi armotta. Hannu Haapa-aho veti tarkasti yläkulmaan ja vei maalillaan Ponnistuksen johtoasemassa tauolle. Sekunti ennen summerin soittoa tehtyyn maaliin syöttöpisteen sai Kari Winter.

Toiselle jaksolle MuSa tuli asenteella ja pystyi painamaan peliä Ponnistuksen päätyyn, mutta tuloksetta. Lopulta ajassa 30.33 Jani Lehtinen toimitti pallon maaliin ja MuSan tasoihin, 2 – 2. Ei kulunut kuitenkaan minuuttiakaan kun, Jussi Laapio pisti kotijoukkueen puolustuksen nukkuessa pallon maaliin 2 – 3, sytön maaliin tarjoili Jukka Ranta-Maunus. Muutama minuutti tästä niin Ponnistus siirtyi kahden maalin karkumatkalle kun Laapio osui toistamiseen, Korpelan syötöstä. MuSa yritti lopussa maalia nostamalla maalivahdin ylös, mutta maaliin saakka palloa ei enää saatu. MuSan Jani Lehtinen pääsi 10 metrin täplältä yrittämään illan kolmatta osumaansa. Hattutempun tiellä oli kuitenkin Tuomaala ja maalikehikko.

Ottelun parhaana palkittiin MuSan Jussi Leinonen ja Ponnistuksen Miika Korpela. Futsal Ykkösen pelit jatkuvat Ponnistuksella ensi lauantaina 15.12, kun Lapuan urheilutalolle saapuu PJK Pirkkalasta. Ottelu alkaa klo 16.00.

--