Pistetili ei karttunut

Miesten 4. div. salibandyjoukkue pelasi Ilmajoen hornankattilassa kahta sarjan kärkijoukkuetta vastaan.

Ottelu lähti käyntiin sanotaanko ”ihan ok”. Pelikellon näyttäessä aikaa 12:10, tuli meidän Koivulahden Roope ja jysäytti meidät 1-0 johtoon. Pallonhallinta oli vastustajalla noin 80 prosenttisesti, mutta viisikko puolusti loistavasti ja Jere Johansson maalilla hoiti loput.
Toiseen erään lähdettiin johtoasemassa ja usko omaan tekemiseen oli kova. Toisen erän aikana vastustaja pääsi kuitenkin tekemään kolme maalia joille emme saaneet yhtään mitään. Toiseen erään ei suurempaa draamaa mahtunut, joten siirrytään suoraan kolmanteen erään.
Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto toi meidät maalin päähän heti erän alkuun. Alkoi näyttää siltä että mehän hoidetaan tämä peli vielä, mutta kun pelaa vajaalla kokoonpanolla (2 hyökkäyskenttää ja 3 puolustajaa) niin jossain kohtaa se bensa loppuu.
Viisikko alkoi hajota ja vastustajalle tuli maalipaikkoja kuin sieniä sateella. Jere otti isoja torjuntoja, mutta nekään ei saaneet joukkuetta enää heräämään kun katsoi taululla viliseviä vastustajan maaleja.
Tästä pelistä jäi käteen kokemusta, mutta ei pisteitä.

Ponnistus – ISB II 2-11 (1-0,0-3,1-8)

Tehot:
Roope Koivulahti 1+0
Matias Metsäpelto 1+0
Teemu Vainio 0+1
Anssi Ojutkangas 0+1
Jere Johansson 14 torj.

MVP: Jere Johansson

Toisessa oli vastassa omasta mielestäni sarjan ehdottomasti kovin joukkue. Tähän otteluun saimme pakistoon vahvistusta kun jo legendaksi itsensä pelannut Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuu saapui areenalle. Aivan kuin vastustaja olisi säikähtänyt kun näki Jessen.
Peli käyntiin. Jälleen kerran Ponnistus aloittaa maalinteon. Sami Tuuri iskee syöttäjänä varattoman miehen Jere Lehtinen, eli Hermanni Huhtamäki.
Vastustaja teki kaksi maalia ensimmäiseen erään ja maalivahti Juha Koivula napsi sellaisia koppeja, että peli olisi voinut ratketa jo ensimmäisessä erässä. Paikkoja oli toki meilläkin ja vastustajan maalivahti oli uskomattomassa vireessä. Ensimmäinen erä pakettiin ja meidän aluepuolustus toimi kuin unelma, kahdesta takaiskusta huolimatta.
Toisessa erässä meidän peli kyllä toimi, mutta vastustaja iski 9 maalia ja me ei yhtään. Siihen on vaikea lisätä mitään muuta kun muistuttaa että kyseessä on tämän divarin paras joukkue.
Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan peli loppuun ja mehän pelattiin. Kaveri painoi päälle kuin hullu, mutta viisikko ja maalivahti piti. Tehtiin yksi maalikin, mutta se hylättiin. Vastustaja ajoi hyökkääjämme selkään maalin edustalla ja maalivahti kaatui pallon kanssa maaliin. Vastustajalla vapaalyönti peruuttamisesta. Kuulostaa järkevältä.
Vastustaja oli matkassa sillä mentaliteetilla että tehdään vielä kaksi niin päästään lepäämään (peli katkeaa jos maaliero on 12 maalia). Tämähän ei meille käynyt, vaan taisteltiin viimeinen erä ja omasta mielestäni jopa voitettiin se, vaikka kumpikaan joukkue ei maalia kolmanteen erään saanut aikaan.

Fyrry – Ponnistus 11-1 (2-1,9-0,0-0)

Tehot:
Sami Tuuri 1+0
Hermanni Huhtamäki 0+1
Juha Koivula 24 torj.

MVP: Juha Koivula

Seuraava turnaus myös Ilmajoella 28.1. vastassa silloin PT-94 ja IU.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--