Ponnistuksella voitokas kevätkierros

Ponnistuksen jalkapalloedustus kohtasi V-divisioonan kevätkierroksen viimeisessä pelissään kotonaan Alavuden Peli Veikot. Kymmenen ottelua voitosta voittoon edennyt kotijoukkue osoittautui illan ottelussa vahvemmaksi. Ponnistus voitti 6-2 (1-0).

Kotijoukkue joutui lähtemään illan otteluun ilman joukkueen kapteeni Tapio Tuomaalaa sekä maalivahti Ville Tuomaalaa. KJV/Kanu-pelissä polvensa loukannut Henri Hovila oli niin ikään ottelusta sivussa. Näillä näkymin vamma vaatii valitettavasti pitkän toipilasjakson.

Illan ottelu alkoi pienoisella APV:n hallinnalla. Kotijoukkue antoi hieman liikaa tilaa APV:n pelinrakentelulle ja niinpä vierailija onnistuikin luomaan muutamia puolittaisia tilanteita Ponnistuksen maalille. Ottelun edetessä Ponnistuksen yhteispeli alkoi kuitenkin hiljalleen toimia ja joukkue otti kenttätapahtumat haltuunsa.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi noin 30 peliminuutin kohdalla kun pallo pelattiin hyökkääjä Vesa Paloniemelle kentän oikeaan laitaan. Paloniemi harhautti onnistuneesti vastustajan, eteni maalille ja pamautti pallon varmasti etunurkasta verkkoon, 1-0.

Kotijoukkueella oli ensimmäisen puoliajan aikana vielä muutamia muita maalipaikkoja, mutta kun palloa ei maaliin asti saatu niin tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa. Toisella puoliajalla kentällä olikin sitten jo huomattavasti enemmän tilaa ja se helpotti kotijoukkueen pelinrakentelua.

Ottelun toinen maali oli varmasti illan näyttävin. Laitalinkkinä pelannut Juho Rinne sai pallon kentän vasempaan laitaan. Rinne kiersi APV:n puolustajan ja laukoi kierteisen pallon näyttävästi maalin oikeaan yläkulmaan, 2-0. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu noin 50 minuuttia.

Ponnistuksen illan kolmas maali syntyi kulman jälkitilanteesta. Tuomas Linjamäki keskitti pallon maalille, jossa Vesa Paloniemi onnistui liukumaan pallon ohi APV-maalivahdin ja siirtämään tilanteeksi jo 3-0.

Ponnistuksen maaleista huolimatta APV ei kuitenkaan lopettanut pelaamista vaan jaksoi yrittää kavennusta. Siinä joukkue myöhemmin onnistuikin sillä sen pelaaja pääsi maalinedusruuhkasta laukomaan pallon verkkoon, 3-1. Vain hetkeä myöhemmin Ponnistuksen toppari Hannu Haapa-aholla oli loistopaikka kulmatilanteesta puskea kotijoukkue selvempään johtoon, mutta kuin ihmeen kaupalla APV:n pelaaja onnistui putsaamaan pallon maaliviivalta.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin vastaamaan kavennukseen vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Vesa Paloniemen kantapääsyöttö vapautti Tuomas Linjamäen läpiajoon. Linjamäen hallittu sijoitus ohi vastaan tulleen maalivahdin siirsi numeroiksi jo 4-1.

APV ei kuitenkaan vieläkään luovuttanut vaan onnistui jälleen maalinteossa. Kavennus 4-2:een syntyi varsin onnekkaasti. APV:n pelaaja laukoin pallon noin 20 metristä Ponnistus-puolustajan pään kautta maaliin.

Illan seuraava maali oli jälleen Ponnistuksen käsialaa. Tuomas Linjamäki syötti pallon maalinedustalle Vesa Paloniemelle, joka hassutti vastustajan maalivahdin ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin, 5-2. Paloniemen hattutemppu oli valmis.

Illan viimeisessä maalissa Paloniemi oli jälleen vahvasti esillä. Mies pelasi itsensä läpi APV:n puolustuslinjasta, mutta joutui kaadetuksi maalivahdin toimesta. Ottelun päätuomari tuomitsi tilanteesta oikeutetusti rangaistuspotkun, jonka Hannu Haapa-aho laukoi varmasti maalin vasempaan alanurkkaan ottelun loppunumerot, 6-2. Maalin jälkeen Haapa-aho yllätti vielä niin ottelun katsojat kuin kanssapelaajatkin huikealla kärrynpyörä-takaperinvolttituuletuksellaan.

Ponnistuksella on nyt kevätkierroksen jälkeen koossa 33 sarjapistettä. Seuraavina sarjassa olevilla Suvilahden Sisulla ja KoFF/PeiK:n yhdistelmäjoukkueella on molemmilla 23 pistettä. Syyskierroksella jaossa on vielä 33 pistettä. Toivottavasti Ponnistuksen voitokas meno jatkuu myös kolmen viikon mittaisen sarjatauon jälkeen. Nyt joukkueen pelaajat saavat kuitenkin ansaitsemansa huilin.

Ponnistus – APV 6-2 (1-0)
1-0 Vesa Paloniemi (Veli-Matti Prinkkilä)
2-0 Juho Rinne (syöttäjä?)
3-0 Vesa Paloniemi (Tuomas Linjamäki)
3-1 Teemu Korpinen
4-1 Tuomas Linjamäki (Vesa Paloniemi)
4-2 Aleksei Lazarov
5-2 Vesa Paloniemi (Tuomas Linjamäki)
6-2 Hannu Haapa-aho rp.

--