Ponnistukselle hieno voitto

Futsal Ykkösen kotiottelussa voitto Zenithistä 3-2 (1-1). Vuoden ensinmäisessä kotiottelussa vieraaksi oli saapunut Helsingin ykkösjoukkue Myllypuron Zenith, jonka kanssa Ponnistus on pelannut tiukkoja pelejä. Syyskierroksella ensinmäisessä vieraspelissä Zenith tasoitti ottelun aivan viime sekunneilla 2-2.

Ottelu oli heti alusta asti jännittävä ,vauhdikas ja yleisöön menevä peli. Maalinteon aloitti Ponnistus ajassa 6:56, jolloin Ossi Kivipuron kova laukaus kimposi Zenith puolustajan jalasta maaliverkkoihin. Maali merkittiin omaksi maaliksi. Tasoitus 1-1 tuli vajaa kolme minuuttia myöhemmin. Mikko Merikari murtautui väkisin laidalta ja ja tarjoili maalinedustalle, josta Martin Laitinen iski tasoituksen. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisen jakson vierasjoukkue  Zenith aloitti vahvasti.  Isokokoinen ja fyysinen vastustaja aiheutti vaikeuksia kotijoukkueelle. Vähitellen lapualaisjoukkue sai myös otetta peliin yhä paremmin ja loi hienoilla syötöillä useita maukkaita maalipaikkoja. Ajassa 24:43 Jaakko Prinkkilän karvaus toi tulosta. Vieraspuolustuksen syöttö omalle maalivahdille, mutta nopea Prinkkilä ehti palloon ensin ja viimeisteli 2-1 johtomaalin. Helsinkiläisten tasoitus oli lähellä, mutta laukaus osui tolppaan. Ajassa 36:15 vieraat ottivat aikalisän jälkeen lentävän maalivahdin käyttöön ja pyörittivät miesylivoimalla palloa Ponnistuksen maalinedustalla. Niko Salo katkaisi syötön ja laittoi pallon tyhjiin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa. Zenith kavensi 3-2 vain 29 sekunttia ennen loppusummeria, joka oli myös ottelun lopputulos.

Asiantunteva palkintoraati palkitsi vieraiden Mikko Merikarin ja kotijoukkueen Jaakko Prinkkilän. Ensi viikonloppuna Ponnistus kohtaa vieraissa LoPsin ja kotipeli Ponnistus- Riverball (Joensuu) pelataaan sunnuntaina 25.1. klo 16.00.

– Karvasimme ylhäältä ja onnistuimme siinä melko hyvin. Zenith ei saanut omaa peliään pyörimään niin hyvin kuin yleensä. Loimme useita maalipaikkoja, vaikka maaleja ei enempää tullut. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun. Tiukka peli kuten yleensä nämä meidän keskinäiset pelit ovat, kommentoi pelaajavalmentaja Kari Winter.

--