Ponnistukselle jälleen kotivoitto

Ponnistuksen ja Seinäjoen Sisu-Pallon edustusjoukkueet kohtasivat tiistaina 28.6. Lapuan keskuskentällä. Ponnistuksen kolmen ottelun voittoputki kotikentällä sai jatkoa, kun SiPa kaatui lukemin 2-0 (1-0). Ottelun molemmista maaleista vastasi Vesa Paloniemi.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti harjoitusotteluissa ennen kauden alkua. Helmikuussa SiPa voitti Seinäjoki-Areenassa pelatun ottelun 4-3.  Ponnistus oli kuitenkin tyly isäntä myöhemmin maaliskuussa, jolloin se nuiji Sisu-Pallon Patruuna-Areenassa lukemin 7-1.

Lämpöinen kesäpäivä houkutteli keskuskentällä varsin mukavan määrän katsojia seuraamaan tätä jalkapallon nelosdivisioonan “paikalliskamppailua”. Ensimmäinen puoliaika eteni tasavahvasti. Maalipaikkoja syntyi muutama molempiin päihin. SiPan Pekka Palohuhta pääsi noin 25 peliminuutin kohdalla läpiajoon, mutta Lauri Pelanteri hoiti tilanteen vahvalla vastaantulollaan. Vesa Paloniemellä ja Jaakko Prinkkilällä oli maalintekopaikat, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt vielä verkkoon.

Sisu-Pallon valmistautuessa jo tauolle, Ponnistus kuitenkin iski. Vesa Paloniemi pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi puolittaiseen läpiajoon ja nosti, puolustajan häirinnästä huolimatta, pallon korkeassa kaaressa yli vastaantulleen SiPa-maalivahdin. Läpisyötön Vesalle tarjosi Eero Kivipuro. Tauolle siirryttiin pari minuuttia myöhemmin lukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla Ponnistus oli ottelussa niskan päällä ja loi useita maalipaikkoja vierasjoukkueen maalille. Muutaman kerran pallo pomppi jo maaliviivalla, mutta ei mennyt verkkoon asti. Ansaittu lisäosuma syntyi kuitenkin kulmatilanteesta, kun Ponnistuksen Vesa Paloniemi tuikkasi lähietäisyydelta Jukka Ranta-Maunuksen laukoman pallon viivan paremmalle puolelle, 2-0.

Ponnistuksella ei ollut ongelmia johtoaseman säilyttämisessä ja voiton varmistamisessa. Lauri Pelanteri pelasi Ponnistuksen maalissa kauden kolmannen nollapelinsä.

Edustus pelaa seuraavan sarjaottelunsa 7. heinäkuuta, jolloin vastaan asettuu vaasalainen ABC. Tuolloin nykyinen vieraspelipistesaldo on tuplattava. Kyseessä on kevätkierroksen viimeinen peli ennen sarjataukoa.

Ponnistus – Sisu-Pallo 2-0 (1-0)
1-0 Vesa Paloniemi
2-0 Vesa Paloniemi

Edustusjoukkueen sivu

--