Ponnistukselle kolme sarjapistettä

Ponnistuksen jalkapalloedustus törsäsi perjantai-illan ottelussa lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta onnistui onneksi kertaalleen maalinteossa. Lapuan keskuskentälle saapunut Kuffen joutui kotimatkalla ilman maaleja ja sarjapisteitä.

Lapuan keskuskenttä oli torstai-illan moukaroinnista huolimatta loistavassa pelikunnossa. Ponnistuksen maalitolppien välissä pelasi Lauri Pelanteri. Hannu Haapa-aho, Jukka Ranta-Maunus, Jukka Salo ja Jouni Kortesniemi muodostivat puolustuslinjan. Kari Winter, Tapio Tuomaala, Eero Kivipuro, Vesa Paloniemi, Artem Lavrukov taistelivat keskikentällä ja Jaakko Prinkkilä viiletti yksin kärjessä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni Ponnistuksen kannalta mieluisasti. Pallo liikkui nätisti mieheltä miehelle ja joukkue rakensi maltilla tilanteita vierasjoukkueen maalille. Viime kaudella kolmosdivarissa pelannut Kuffen oli selkeästi alakynnessä.

Ponnistuksella oli heti ottelun alussa useita hyviä maalipaikkoja, mutta onnistumista saatiin odotella noin 25 peliminuutille. Jukka Ranta-Maunuksen pitkä pystysyöttö vapautti Vesa Paloniemen puolittaiseen läpiajotilanteeseen, jonka jälkihässäkästä Paloniemi pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Ottelu jatkui Ponnistuksen selvässä hallinnassa. Tässä vaiheessa moni varmasti odotti kotijoukkueen suurempaakin maali-iloittelua, mutta toisin kuitenkin kävi. Maaleja ei vaan onnistuttu tekemään vaikka paikkoja olisi ollut ainakin 4-0 taukotilanteeseen. Parhaat maalintekopaikat syntyivät Artem Lavrukoville, Jaakko Prinkkilälle ja Vesa Paloniemelle, jotka kukin vuorollaan epäonnistuivat läpiajojensa viimeistelyssä. Tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Ottelun toinen puoliaika sujui Kuffenin osalta huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Ponnistuksen syöttöpeli takkusi hyökkäyksiin lähdöissä ja vierasjoukkue pääsi luomaan vastahyökkäyksiään. Nuo hyökkäykset varsin usein kuitenkin tyrehtyivät Ponnistuksen kookkaaseen (keskipituus 185 cm) puolustuslinjaan. Lauri Pelanteri Ponnistuksen maalissa joutui kuitenkin aika ajoin venymään pallon eteen.

Vaikkakin Ponnistuksen peli ontui pystyi se edelleen luomaan useita loistavia maalipaikkoja Kuffenin päätyyn. Viimeistelyssä ei kuitenkaan edelleenkään onnistuttu ja se antoikin Kuffenille lisää virtaa ja mahdollisuuden tasoitusosuman hakemiseeen.

Vierasjoukkue Kuffen pääsi vielä ottelun loppuminuuteilla luomaan hässäkkää kotijoukkueen maalille. Lauri Pelanteri oli kuitenkin hyvässä iskussa illan ottelussa ja torjui pahimmat tasoitusyritykset. Ottelun erinomaisesti tuominnut Ari Mäkelä vihelsi pilliinsä ja ottelu päättyi Ponnistuksen 1-0 voittoon.

Sarjanousija Ponnistuksella on nyt kuudesta pelistä kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Joukkue matkaa ensi maanantaina Kaskisten ja Teuvan yhdistelmäjoukkue KaIK/TePa:n vieraaksi.

Ponnistus – FC Kuffen 1-0 (1-0)
1-0 Vesa Paloniemi

--