Ponnistukselle kotivoitto

Jalkapallon edustukselle kuudes tappioton peli, Malax IF kaatui keskuskentällä maalein 3-0 (1-0).  Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä ja voitolla ero putoamisviivaan kasvasisi ja tilanne hieman helpottuisi. Miesten Nelosen keskikaartin ja häntäpään piste ero oli vain muutama piste.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Neljä minuuttia ennen taukoviehellystä Markus Huhtalan keskitys tavoitti korkeimmalle nousseen Juho Niemelän. Juhon pusku oikeaan nurkaan ja kauden seitsemäs maali oli tosiasia. Tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen kaltainen ja Ponnistus ratkaisi ottelun lopussa. 2-0 maali syntyi 78 minuutilla Elias Hakolan sijoitettua pallon varmasti maalivahti Kristoffer Nykoppin selän taakse. Juho Niemelän syöttö maalinedustalle rynnännelle Jaakko Prinkkilälle, joka viimeisteli loppulukemat 3-0 ottelun 85. minuutilla.

Keskikentän Matti Herttua, Tuomas Linjamäki ja Elias Hakola uurastivat keskikentällä laajalla säteellä. Puolustus toimi Henri Hovilan johdolla hyvin ja maalilla Juha Mäki otteillaan hoiti maalahtelaisten harvat tilanteet. Myös ottelun erotuomarikolmikko Markku Puolijoki, Jiri Sarvela ja Jalo Oja voivat olla tyytyväisä tuomarointiinsa.

Valmentaja Olavi Linjamäki oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja kolmanteen peräkkäiseen nollapeliin. – Keskikenttä teki paljon töitä ja puolustus toimi jälleen hyvin. Lähdimme tänään karvaamaan ylhäältä  ja se toi tulosta. Loimme hyviä maalipaikkoja ja viimeistelykin toimi jälleen. Peli oli melko tiukka ihan loppuhetkille saakka. Tästä on hyvä jatkaa, myhäili tyytyväinen Linjamäki.

Ponnistuksen seuraava peli on jälleen kotona. Perjantaina 31.7. vastaan tulee  sarjanelonen Kungliga Wasa C.F. Vaasasta. Ottelu alkaa klo 19.00 Lapuan keskuskentällä. Tervetuloa kannustamaan Ponnistus voittoon !

DSC_0937

Keskikentän Tuomas Linjamäki ja Matti Herttua

DSC_0943

Juho Niemelä, Tapio Tuomaala, Juha Mäki, Markus Huhtala ja Elias Hakola ja yksinäinen maalahtelainen.

--