PONNISTUKSEN JOHTO EI KESTÄNYT

Ponnnistuksen ensimmäisen puoliajan 2-0 johto ei kestänyt loppuun asti sunnuntaisessa Futsal Ykkösen kotiottelussa helsingiläistä Zenithiä vastaan. Molemmille joukkueille täydet kolme pistettä olisivat olleet tärkeät, mutta pisteeseen joutuivat molemmat tyytymään 2-2 (2-0).
Ottelu alkoi joukkueiden tarkkailessa toisiaan. Ponnistus oli ajoittain vaikeuksissa Zenithin isokokoisten ja voimakkakaiden hyökkääjien hätyytelessä kotijoukkueen maalia. Maalivahti Ville Tuomaala piti joukkuetta pystyssä ja maalinsa puhtaana. Ajassa  8.19 Ponnistus avasi maalitilinsä, Sami Kivipuron syötöstä Kari Winter teki ottelun avausmaalin. Viisi minuuttia myöhemmin 13.20 Samuli Mäenpää pelasi tilanteen loppuun ja lisäsi kotikatsomon riemuksi Ponnistuksen 2-0 johtoon. Jakson lopussa Ponnistukselle tuli useita harhasyöttöjä, joista vieraat iskivät nopeilla vastahyökkäyksillä. Vain maalivahti Ville Tuomaalan torjunnat pelastivat takaiskuilta.

Toinen puoliaika alkoi Zenithin painostuksella ja joukkue liikkui Ponnistusta pirteämmin.  Hannu Haapa-ahon vaihto kentälle toi terävyyttä puolustukseen. Ponnistus oli lähellä ratkaista ottelu vartti ennen loppua, kun puolustus katkaisi hyökkäyksen ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Harmittavasti Samuli Mäenpään syöttö maalintakatolpalle ei avan tavoittanut Jaakko Prinkkilän lapikasta. Heti perään hieno syttökuviokaan ei liioin tuottanut tulosta. Myllypuron Zenith kavensi 2-1 ajassa 30.15. Henri Karhatsu maalasi Mikko Merikarin syötöstä. Vain kaksi minuuttia myöhemmin 32.17 lapualaisille tuttu Tuomas Känsäkoski tasoitti 2-2. Loppu oli vauhdikasta peliä molemmilta joukkueilta ja tilanteita oli molemmilla. Zenith oli lähellä voittoa, vain maalin pystytolppa esti maalin.

Viimeisellä minuutilla vieraiden Mikko Merikari sai toisen varoituksen ja poistettiin kentältä punaisella kortilla. Tilanteessa Ponnistus otti aikalisän ajassa 19.48. Kahdessatoista sekunnissa Ponnistus ei saanut kunnolla ylivoimaa hyödynnettyä ja pisteet tasattiin 2-2 (2-0).

Palkintoraati palkitsi ottelunparhaina vieraiden Hossein Atayin ja kotijoukkueen maalivahdin Ville Tuomaalan. Ensi viikonloppuna Ponnistus matkaa Poriin MuSan kotisaliin. Seuraaavan kerran Futsal Ykköstä Lapuan urheilutalolla 15.12, kun Lapualle saapuu PJK Pirkkalasta.

--