Penkkipunnertajat Eerikkilässä

SM-Kultaa ja Pronssia kisoista.

Viikonloppuna 23.2-25.2 kisattiin klassisen penkkipunnerruksen SM-mitaleista Urheiluopisto Eerikkilässä. Kisat olivat myös viimeinen näyttömahdollisuus silmälläpitäen toukokuussa järjestettäviä klassisen penkkipunnerruksen MM-kilpailuja, jotka järjestetään kotisuomessa Vantaalla toukokuussa.

Lauantaina kisanostot avasi Marjo-Riitta Mansikka joka nosti 63 kg:n sarjassa N50v. Aloitus 45kg hallitusti ylös, toiseen nostoon 47,5kg ja pientä hätäilyä ja hylky. Viimeiseen sama rauta 47,5kg ja nyt onnistuneesti ylös. Tulos riitti tällä kertaa neljänteen sijaan. Onnittelut siitä.

Sunnuntainaamusta kisalavalle Tomi Halmesmäki joka kilpaili niinkuin itse totesi itseään vastaan sarjassa M40 M66kg. Tomi aloitti varmasti 140kg:lla. Seuraavaan 145kg ja ihan semiok ylös. Nihkeää niinkuin Tomi heti noston jälkeen totesi. Viimeiseen lastattiin omat ennätysraudat 152,5kg mutta nostossa onnistui vain pelkkä lasku. Tulos 145kg joka oli nyt tämän päivän saldo. Tomin kaulaan ripustettiin klassisen penkkipunnerruksen viides SM-kulta. Nyt viikon huili ja sitten kiristetään kohti MM-Vantaata ja uusia arvokisaennätyksiä.

Heti Tomin nostojen jälkeen oli vuorossa Janne Halmesmäki joka nosti sarjassa M40 M105kg. Janne aloitti varmasti 182,5kg:lla. Helppo nosto ja helposti ylös. Seuraavaan lastattiin 187,5kg. Jannelta harvinainen pieni kömmähdys ja hapet jäi kunnolla ottamatta. Tanko jäi ikävästi pomppimaan rinnalle. Janne punnersi ne kumminkin ylös mutta hylkyyn meni. Viimeiseen sama rauta ja komeasti ylös ilman minkäänlaista ongelmaa. Tulos 187,5kg, jolla Janne nappasi komeasti SM-pronssia Lapualle. Voiton vei Jarno Ruohonen jonka tulos 197,5kg syrjäytti Viitasaaren Viestin Jussi Kuusikon 195kg tuloksen, joka oli sairastumisen vuoksi estynyt.  Jarno nosti tuloksellaan itsensä MM-kisoihin. Hopeaa vei Kokkolan Jymyn Pekka Penttilä tuloksella 190kg.

Avoimen sarjan M59kg Jani Haapa-aho aloitti komeasti 117,5kg jolla varmisti jo sarjansa voiton. Seuraavaan ennätysraudat 122,5kg jotka suorastaan lensi ylös. Viimeiseen oman ennätyksen parantelua 125kg ja toisen noston uusinta. Jani voitti sarjansa ylivoimaisesti tuloksella 125kg. Toiseksi nosti Rauman Juha-Matti Englund tuloksella 107,5kg. Jani oli ja on iskussa! Tämä lupaa hyvää ajatellen Vantaan MM-karkeloita johon Jani on halukkuuden ilmoittanut. Ensimmäiset kansainväliset arvokisat olisi tosiasia. Janin huollosta vastasi avovaimo Camilla, joka oli hyvin perillä kisan kulusta. Onnea molemmille.

--