Ponnistuksesta neljä SM penkkiin

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut kilpaillaan 25-27.2 Oulussa.
Kisoihin on ilmoittautunut 295 nostajaa ympäri Suomen, Lapuan Ponnistuksesta kisaan lähtee neljä nostajaa.

M66kg-sarjassa nähdään Jani Haapa-aho, joka on pitkään hallinnut M59kg-sarjaa. Tuloksen tekemällä Jani ottaa varmasti hopeaa, mutta tänäkin vuonna mestaruus on tavoitteena. Onnistuessaan Janilla on siihen hyvät mahdollisuudet. Olkapääongelmat näyttävät olevan historiaa ja treeneissä on päästy takaisin ennätyspainoihin.
Kaiken kokenut, lukemattomia mestaruuksia voittanut Halmesmäki kisaa jälleen M40 66kg-sarjassa. Tomin valmistautumista hidasti viikon verran sairastettu Korona joka vei kyllä hetkeksi aikaa voimatasot alhaalle. Nyt lähestytään kisoja terveys edellä ja toivotaan että jotain rautaa sieltä saisi taivutettua ylöskin, aprikoi Tomi.
M120kg-sarjassa nähdään Niku Ketola ja Jani Perkiö. Sarjassa on peräti 12 osallistujaa, se on eniten kaikista sarjoista.
Juniori-ikäisissä mestaruuksia haalinut Niku Ketola on tänä vuonna ensi kertaa avoimessa ikäluokassa, ja lähteekin haastajana tekemään vain omaa hyvää suoritusta. Onnistuessaan mahdollisuudet 10:n joukkoon.
Jani Perkiö osallistuu avoimen ikäluokan lisäksi ensi kertaa M40 120kg-sarjaan, taso on kova molemmissa sarjoissa. M40-ikäluokassa Perkiö napannee mitalin perussuorituksella, ja onnistuessaan kultamitali on hyvin mahdollinen. Avoimessa ikäluokassa taso on entistä hurjempi, mutta onnistuessaan mitali on mahdollinen myös tässä sarjassa. Kova ja mielenkiintoinen taistelu tulossa.

th

--