Ponnistus ja FC Kiisto tasapeliin maali-ilottelussa

Futsal Kakkosen  kevätkierroksen ensimmäisessä ottelussa loppiassunnuntaina Ponnistus sai vastaansa  sarjakärjen FC Kiiston Vaasasta. Ottelu oli tapahtumarikas ensi minuuteista viimeisille sekunneille saakka. Ottelu päättyi tasan maalein 10-10 (5-4). Mainittakoon, että FC Kiisto tiputti Futsal Cupissa liigajoukkue Sievi Futsalin ja eteni neljän joukkueen lopputurnaukseen.

Ottelussa oli pari ensikertalaisia; maalilla P17 joukkueesta Joona Poltto sekä Otto Sarvela, jotka paikkasivat Jere Myllykangasta ja Tuomas Linjamäkeä. Jere ja Linkku olivat Futsal U19 maajoukkue leirillä.

Vierasjoukkue FC Kiisto aloitti ottelun tehokkaasti mennen jo reilun kahden minuutin jälkeen 0-2 johtoon. Vähitellen Ponnistus pääsi otteluun mukaan ja varsinkin nuorisoketju oli vauhdissa. Näytti jo että tauolle mentäisiin tasatilanteessa 4-4, kun yhdeksäntoimta sekunttia ennen summeria Miika Korpela iski taukotilanteeksi 5-4.

Toisella jaksolla vaasalaisten pinna ei pitänyt ja joukkue otti virheitä ja virhetili täyttyi. Kahdesti Ponnistus pääsi koettamaan 10 metrin rankaistuspotkua, joista toinen painui maaliin. Ottelu eteni tasaisesti loppua kohti ja tilanteessa 9-8 FC Kiisto otti aikalisän ja käyttöön lentävän maalivahdin ja tasoitti 9-9. Puoli minuuttia ennen täyttäaikaa Miika Korpela vei 10 metrin rangaistuspotkusta Ponnistuksen 10-9 johtoon. Kiisto tuli vielä tasohin 10-10 kymmenen sekunttia ennen loppusummeria.

Tehot: Joonas Kuula 2+0, Valtteri Lehtonen 3+1, Roni Reinikainen 0+2, Veeti Mäenpää 1+1, Joona Poltto 0+1, Jere Nauska 2+0, Niko Salo 0+2 ja Miika Korpela 2+0.

Valmentaja Linjamäkeä tuurannut Hannu Haapa-aho oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka kolmeakin oli tarjoilla vielä tälläkaudella voittamattomasta FC Kiistosta. Pistemenetys oli joukkueelle ensimmäinen. – Nuoret pelasivat hyvin ja ennakkoluulottomasti, kommentoi Hannu Haapa-aho.

Pöytäkirja

Lauantaina 12.1. Ponnistus kohtaa Vaasassa VaVe:n. Seuraava kotipeli lauantaina 19.1. klo 16.00 Ponnistus – IK Myran.

 

--