Ponnistus haastoi sarjajohtajan

Vitonen, Ponnistus – Sisu 2-4 (1-2). Sisu voitti Ponnistuksen Lapuan keskuskentällä ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin. Tulospalvelun historiasta ei löytynyt ensimmäistäkään voittoa viimeisen kahdeksan vuoden ajalta…toki joukkueet ovat pelanneet vuosien varrella myös eri sarjoissa, joten joka vuotisia kohtaamiset eivät ole olleet.
Sisu aloitti maalinteon 35-minuutilla, kun Miika Ruokamo avasi maalilta pitkän pystysyötön Hermanni Kivisaarelle, joka antoi nappisyötön maalin eteen Renne Virtaselle, joka viimeisteli Sisu -uransa ensimmäisen ohi jäätävän pelin Ponnistuksen maalilla pelanneen Niko Salon. Heti perään tuli kuitenkin kylmä suihku, kun Ponnistus iski lähes seuraavasta tilanteesta vastaan oikealta ja Lauri Tietäväisen tarkka maannuoliainen meni vasemman tolpan kautta sisään. Puoliajalle mentiin kuitenkin Sisun johdossa, kun Tommi Kukila laukoi tavoistaan poiketen boxin takaa oikeallaan ja pallo painui kimmokkeen kautta vasempaan nurkkaan.

Toisella jaksolla Sisu siirtyi kahden maalin etumatkalle 49min kohdalla, kun Joonas Kuivalainen pääsi vapaaksi vasemmalla boxissa ja pallo varmasti oikeaan alanurkkaan ja Sisu 1-3 johtoon. Ponnistus on kuitenkin vaarallinen vastahyökkäyksissä, vaikka Sisu palloa perjantaina hallitsikin valtaosan ottelusta. Ponnistus pääsi jälleen maalin päähän, kun Tommi Rintasalo sai pallon pystyjuoksuun Sisun topparien välistä, eikä maalivahti Ruokamolla ollut mitään tehtävissä. Lopullisen naulan arkkuun iski Sisun Tommi Kukila päivän toisellaan kulmapotkusta maalin edestä keskelle ylös 63min kohdalla. Enempää maaleja ei nähty. Seinäjoen Sisu jatkaa sarjan kärjessä ja 14 pelin voittoputkessa.

Ponnistus haastoi ajoittain tosissaan kärkijoukkuetta ja hatunnoston arvoisen pelistä tekee, että joukkueella oli  kokoonpanossa vain 12 pelaajaa. Useampi avauskokoonpanon pelimiestä oli poissa loukkaantumisten tai lomamatkan johdosta. Pelaavasta kentällisestä löytyi useita pelaajia, jotka ottivat roolia ja nostivat tasoaan mm. Matias Hietamäki hoiti Hovilan pelipaikan kiitettävästi. Keskikentällä Joonas Portin, Matti Herttua ja Veeti Mäenpää tekivät täyden päivätyön keskikentällä ja maalilla Niko Salo oli jälleen loistavalla pelipäällä.

Ponnistus kohtaa seuraavaksi APV:n vierasottelussa Alavudella perjantaina 18.8. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 25.8 klo 19.00, jolloin keskuskentän viheriölle juoksee Töjby FC.

--