Ponnistus ja Sisu-pallo tasasivat pisteet

Näytti jo varsin hyvältä kun Tapio Tuomaala vei Artem Lavrukovin esityöstä Ponnistuksen 2-0 johtoon noin 35 peliminuutin kohdalla. Johtoasema ei kuitenkaan riittänyt vaan Sisu-Pallon vahva toisen puoliajan peliesitys nosti joukkueen tasoihin. Ottelu päättyi 2-2 (2-0).

Ponnistuksen ja Sisu-pallon välinen ottelu pelattiin perjantaina 21.5 Liuhtarin hiekan sijasta varsin epätasaisella Simpsiön nurmella. Onneksi myös muut nurmikentät vapautuvat talven jäljiltä pelikäyttöön tulevana maanantaina.

Ponnistus aloitti ottelun kokoonpanolla Niko Pohjasmäki, Kaj Väljä, Jukka Ranta-Maunus, Alexei Lavrukov, Tomi Rantala, Jaakko Prinkkilä, Eero Kivipuro, Jouni Kortesniemi, Tapio Tuomaala ja Vesa Paloniemi. Vaihdossa joukkuetta vahvistivat Juha Haapa-aho, Hannu Huhtamäki sekä Ville Koukkari.

Ottelu alkoi varsin tasavahvasti pelillä, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pitkillä palloilla vastustajan selustaan. Ottelun edetessä Sisu-Pallo loi kuitenkin vaarallisempia tilanteita ja sillä olikin muutama mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoasemaan. Ponnistus paransi kuitenkin omaa peliään ja aukot puolustuksessa saatiin paremmin tukkoon. Myös oma keskialueen peli lähti paremmin rullaamaan ja joukkue sai otetta pelistä.

Ottelun avausmaali syntyi kun Ponnistuksen Artem Lavrukov pääsi “yksi vastaan yksi”-tilanteeseen Sisu-Pallon puolustajaa vastaan. Artemin harhautus puri ja mies pääsi vetopaikkaan, josta tuloksena syntyi 1-0 maali ottelupöytäkirjaan. Ottelua oli pelattu tällöin noin 20 minuuttia.

Ponnistuksen seuraava maali syntyi noin 30 peliminuutin kohdalla. Vesa Paloniemi yllätti Sisu-Pallon puolustuksen nopealla sivurajaheitollaan, jolloin Tapio Tuomaala pääsi karkuun ja vetopaikkaan. Pallo kimpoili sopivasti ja lopulta Tapio Tuomaala pääsi Artem Lavrukovin lähisyötöstä siirtämään tulostaululle 2-0 lukemat, joissa siirryttiin myös ottelun tauolle.

Liekö tiuha otteluohjelma vai mikä vaikuttanut, mutta Ponnistuksen liike toisella puoliajalla ei ollut sitä mitä on totuttu näkemään. Yleensähän joukkue on nimenomaan hallinnut otteluiden toista puoliaikaa. Jos oli ensimmäinen puoliaika Ponnistuksen niin Sisu-pallo vei kyllä toista. Vierasjoukkue onnistuikin kaventamaan ottelun kun peliä oli pelattu noin 60 minuuttia. Kaukolaukaus 25 metristä yli Ponnistuksen maalivahti Niko Pohjasmäen muutti tilanteeksi 2-1.

Ponnistuksen syöttöpeli ei oikein kulkenut tässäkään pelissä. Harhasyöttö vasemmalla laidalla avasi Sisu-Pallolle vastahyökkäyspaikan jonka joukkue myös käytti hyväkseen. Matala keskitys ja laukaus aivan maalin edestä muutti tilanteen 2-2:een. Ei tässä näin pitänyt käydä.

Viimeiset 15 peliminuuttia olivat lähinnä enää vain pelailua. Kumpikaan joukkue ei onnistunut enää luomaan vaarallisia maalitilanteita, omaan eikä vastustajan päätyyn. Ponnistuksen hyvästä ensimmäisestä puoliajasta huolimatta ottelu päättyi 2-2 (2-0).

Ponnistukselle ei ole huilia luvassa. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa jo ensi tiistaina 25.5. Vaasassa. Tuolloin vastassa on niinikään Sisu, Suvilahden Sisu eli SuSi. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 4.6. Tuolloin vieraaksi saapuu FC Kuffen.

Ponnistus – Sisu-Pallo 2-2 (2-0)
1-0 Artem Lavrukov
2-0 Tapio Tuomaala
2-1 Tuomas Takala
2-2 Teemu Ala-Lahti

--