Ponnistus jatkoi voittojen tiellä

Ponnistuksen jalkapalloedustus kohtasi perjaina 29.5. V-divisioonan ottelussa Solf IK:n. Aurinkoisessa säässä pelattua perjantai-illan ottelua oli Lapuan keskuskentällä seuraamassa lähes 80 jalkapallon ystävää.

Illan ottelu alkoi heti ponnistuksen pallonhallinnalla. Se piti palloa ja tehtaili tilanteita tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli Eero Kivipurolle, joka pelattiin vastustajan linjasta läpi noin 10 minuutin kohdalla. Kivipuro harhautti vielä näyttävästi puolustamaan ehtimeen SIK-pelaajan, mutta maalivahti onnistui torjumaan viimeistelyn.

Ensimmäinen maali nähtiin kun Ponnistuksen Tapio Tuomaala puski pallon maalin tolppaan. Ville Luomala oli ensimmäisenä paikalla ja sijoitti pallon maalin oikeaan alakulmaan, 1-0. Maali syntyi noin 15 peliminuutin kohdalla. Hieman myöhemmin Ponnistuksen toppari Hannu Haapa-aho nousi vauhdikkaasti oikealta laidalta ja ajoi kohti maalia. Kova vasemmanjalan laukaus oli jo painumassa maalin vasempaan ylänurkkaan, mutta maalivahti onnistui vielä venymään ja torjumaan pallon ylärimaan.

Ponnistus jatkoi painostamista. SIK:n verkkainen pelivauhti tarttui kuitenkin hetkeksi myös Ponnistuksen pelaajiin ja myös vierailija pääsi paremmin peliin mukaan. Näin edettiin noin 15 minuuttia kunnes Ponnistus sai taas pelistä otteen ja onnistui vielä lisäämään johtoaan ennen taukoa. Maali syntyi näyttävästä kuviosta. Ville Luomalan ja Tuomas Linjamäen kantapääsyöttely puhkoi SIK-puolustuksen vasemmassa laidassa. Linjamäki keskitti pallon maalille, jossa Vesa Paloniemi pudotti sen jäätävästi pilkun kohdalla täysin vapaana olleelle Tapio Tuomaalalle. Ensimmäisestä sarjaottelusta lähtien toipilaana ollut Tuomaala toimitti pallon yläriman kautta maaliin. Tauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Kuten ensimmäisellä myös toisella puoliajalla Ponnistus otti kentän heti haltuunsa. Pallo liikkui nätisti Ponnistus-pelaajalta toiselle. Toisen puoliajan ensimmäinen maalitilanne nähtiin noin 50 minuutilla. Vesa Paloniemi suojasi palloa hyvin SIK:n puolustusalueella ja syötti lopuksi alaspain Teemu Suokolle, jonka vasemman jalan kova laukaus viuhui vain vähän maalin ohi.

Ponnistus suoritti useita pelaajavaihtoja 60 minuuttin kohdalla. Vaihtomiehet osoittivat, että joukkueesta löytyy reippaasti leveyttä sillä pallonhallinta pysyi edelleen selvästi Ponnistuksella. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi kun se menetti pallon hetkeksi omalla hyökkäysaluellaan. Ponnistuksen Veli-Matti Prinkkilä kuitenkin taisteli ja karvasi pallon joukkueelleen. Tuomas Linjamäki syötti pallon nopeasti matalana maalille, jossa Ville Luomala siirsi pelivälineen maaliin ja kotijoukkueen 3-0 johtoon. Ottelua oli tällöin pelattu noin 70 minuuttia.

Illan viimeinen maali nähtiin kun Ponnistuksen Teemu Vilppola keskitti pallon vasemmalta maalille, jossa hyökkääjä Juho Rinne siirsi sen näyttävästi päällään maalin vasempaan alanurkkaan. Ottelu päättyi 4-0 (2-0). Vierailija Solf IK:lle ei illan ottelussa monia maalipaikkoja avautunut. Vierailijan harvat tilanteet hoiti yleensä Ponnistus-puolustus tai viimeistään maalivahti Ville Tuomaala.

Ponnistus on nyt voittanut kaikki kauden neljä ensimmäistä peliään maalierolla 10-1. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Toivottavasti sama meno jatkuu kun joukkue kohtaa jo ensi maanantaina 1.6. klo 19:00 Karhu Young Boysin. Ottelu pelataan Lapuan keskuskentällä. Tervetuloa kannustamaan Ponnistus voittoon.

Ponnistus – Solf IK 4-0 (2-0)
1-0 Ville Luomala (Tapio Tuomaala)
2-0 Tapio Tuomaala (Vesa Paloniemi)
3-0 Ville Luomala (Tuomas Linjamäki)
4-0 Juho Rinne (Teemu Vilppola)

--