Ponnistus jatkaa Suomen Cupissa

Ponnistuksen edustusjoukkue eteni futsalin Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle voittamalla vieraissa Pihlavan Työväen Urheilijat (PiTu). Porin Urheilutalossa pelattu ottelu muodostui jännitysnäytelmäksi, jonka Ponnistus voitti lopulta lukemin 2-3 (0-2).

Ottelun alku eteni varsin tasavahvasti. Molemmat joukkueet keskittyivät huolelliseen puolustamiseen. Näin todelliset maalipaikat jäivätkin vielä vähäisiksi.

Ottelun edetessä Ponnistus alkoi hallitsemaan kenttätapahtumia ja sen myötä luomaan tilanteita kotijoukkueen maalille. PiTu puolestaan ei löytänyt keinoja Ponnistuksen puolustuksen murtamiseen vaan joutui yrittämään maalintekoa kaukolaukauksilla, jotka päätyivät yleensä puolustuksen jalkoihin tai ohi maalin.

PiTu sai ajassa 10:44 kuuden metrin rangaistuspotkun, kun Ponnistuksen maalivahti Niko Pohjasmäen vastaantuloliuku kaatoi PiTu-pelaajan rangaistusalueen rajalla. Vahvasti läpi ottelun pelannut Pohjasmäki torjui viileästi rangaistuspotkun ja piti Ponnistuksen johtoasemassa.

Ottelun avausmaali syntyi, kun ottelua oli pelattu 14:47. Ponnistuksen Jukka Ranta-Maunus pelasi seinäsyötön Jussi Laapion kanssa ja päätti pitkän nousunsa laukomalla pallon ohi PiTu-maalivahdin, 0-1.

Useista maalipaikoista huolimatta Ponnistus onnistui maalinteossa toistamiseen vasta ensimmäisen erän lopussa. Ponnistuksen Artem Lavrukov nousi keskikentältä vahvasti ja laukoi pallon maaliin juuri ennen taukosireeniä, 0-2. Ottelun erotuomari Ville Tiljander oli tarkkana ja hyväksyi maalin PiTu-pelaajien protestoinnista huolimatta. Maalin syntyajaksi kirjattiin 19:59 ja syöttöpiste merkattiin Mikko Ahoselle. Tauolle siirryttiin samantien.

Ottelun toinen puoliaika eteni Ponnistuksen hallinnassa ja voitto näytti jo matkaavan Lapualle. Ponnistuksen puolustuspeli kuitenkin sekosi viisi minuuttia ennen ottelun loppua ja joukkueenjohtaja Jussi Prinkkilän kauhuksi PiTu tasoitti pelin 0-2:sta 2-2:een vain 16 sekunnissa.

Ponnistus toipui kuitenkin nopeasti takaiskuista ja teki maalin vain 19 sekunnin kuluttua tasoituksesta kun Ponnistuksen Jussi Laapio pyörähti vastustajan ohi läpiajoon ja laukoi tulostaululle 2-3 lukemat. Syötön maaliin antoi Tuomas Linjamäki. PiTu haki ottelun lopussa vielä kovasti tasoitusta, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Ponnistus kohtaa Cupin kolmannella kierroksella vieraspelissä Seinäjoen futsalylpeyden FC Seinäjoen.

PiTu – Ponnistus 2-3 (0-2)
14:47 0-1 Jukka Ranta-Maunus (Jussi Laapio)
19:59 0-2 Artem Lavrukov (Mikko Ahonen)
34:51 1-2 Lauri Mäkelä
35:07 2-2 Mika Laaksonen (Joona Ivonen)
35:26 2-3 Jussi Laapio (Tuomas Linjamäki)

--