Ponnistus jatkoon TUL:in cupissa

TUL Cup, Sisu-Pallo/2 – Ponnistus 2-3 (1-0),  

Wallsport Areenalla pelatussa ottelun alussa molempien joukkueiden otteista näkyi alkukauden peleille tyypillistä hosumista. Alussa Sisu-Pallo/2 pystyi liikuttamaan palloa hieman kontrolloidummin ja Ponnistus rakensi peliä suoraviivaisemmin kärjessä pelanneiden nopeiden Ville Pakkalan ja Jaakko Prinkkilän kautta. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla muutama hyvä maalintekopaikka, mutta ensimmäisestä maalista vastasi lopulta Sisu-Pallo/2. Maalivahtina hyvin pelannut Jussi Takala ei mahtanut mitään kuudentoista rajalta lauotulle vapaapotkulle, joka painui tarkasti yläkulmaan. Tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisella jaksolla Ponnistus pääsi paremmin peliin mukaan ja loi useita hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Lopulta Artem Lavrukov sai pallon kuudentoista rajalla, kääntyi ja laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan vapauttavan tasoituksen. Hetken kuluttua sama mies oli jälleen asialla, kun “Arttu” karkasi läpiajoon hyvin topparina pelanneen Vesa Paloniemen pitkästä ja tarkasta kaaripallosta. Hallittu nosto maalivahdin yli vei Ponnistuksen 1-2 johtoon.

Ottelun loppupuolella Ponnistus päästi kotijoukkueen vielä peliin mukaan, kun pienen puolustuksen sählingin päätteeksi Sisu-Pallo/2 pääsi tasoittamaan Jussi Takalan torjunnan jälkeisestä paluupallosta. Ponnistus ei kuitenkaan luovuttanut, ja lopulta Vesa Paloniemen upea puskusyöttö vapautti Ville Pakkalan läpiajoon. Rutinoitunut maalintekijä ei avopaikasta erehtynyt, vaan sijoitti pallon rauhassa ohi maalivahdin. Lopun Ponnistus pelasi tarkasti ja voitti ottelun 2-3.

Voiton myötä Ponnistus etenee cupissa seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan tulee varmasti TUL:n cupin suurin ennakkosuosikki TPV Tampereelta. Ponnistus on arvottu ottelussa kotijoukkueeksi, mutta ottelun ajankohta selviää myöhemmin.

Artem Lavrukov

Artem Lavrukov

--