Ponnistus kaatoi SuSi Young Boysin

Ponnistuksen jalkapalloedustus voitti perjantai-iltana Liuhtarissa vaasalaisen SuSi Young Boysin 2-0 (1-0). Kauden ensimmäisen kotiottelun maaleista vastasivat Vesa Paloniemi ja Juho Rinne. Ponnistuksen kokoonpanossa olivat ensimmäistä kertaa mukana myös Virkiästä lainalle siirtyneet Tuomas Linjamäki ja Henri Hovila. Joukkueen kapteenin Tapio Tuomaalan sarja-avauksessa uusiutunut jalkavamma vaatii valitettavasti pitkän lepojakson eikä miestä nähdä hetkeen Ponnistuksen keskikentällä. Linjamäki onkin jatkossa oiva apu vahvistamaan Ponnistuksen keskikenttää.

Ponnistus - SuSi YB Ponnistus - SuSi YB Vesa Paloniemi

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia oli varsin tasaista keskialueen vääntämistä joukkueiden totutellessa Liuhtarin hiekkaan. Kumpikaan joukkue ei päässyt kunnon maalintekotilanteisiin, kunnes noin 25 minuutin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Pallo pelattiin puolesta kentästä alaspäin Ponnistuksen toppari Jukka Ranta-Maunukselle, joka avasi pitkällä SuSi YB:n puolustuksen selustaan. Hyökkääjä Vesa Paloniemi oli tilanteessa päkijöillä ja säntäsi välittömästi pallon perään. Muutama herkkä kosketus palloon ja nätti vasemman jalan nosto yli vastaan tulleen SuSi-maalivahdin, 1-0. Kuten kauden ensimmäisessä pelissä, Ponnistuksen peli meni jälleen sekaisin johto-osumasta. Kotijoukkue passivoitui, syöttöpeli ontui ja niinpä vastustaja sai pallonhallinnan. SuSi YB:lle avautui useita puolittaisia maalintekotilanteita sekä yksi selkeämpi läpiajo vasemmalta. Maalivahti Ville Tuomaala oli kuitenkin mies paikallaan Ponnistuksen maalissa ja torjui vastustajan lähentelyt. Ponnistus sai pikkuhiljaa taas pelistä kiinni ja onnistui pitämään johtoasemansa taukoon saakka.

Toisella puoliajalla kentällä taisteli selkeästi ryhdikkäämpi Ponnistus. Syötöt osuivat jo paremmalla prosentilla omille ja palloa kyettiin myös hallitsemaan. SuSi YB:n oli kuitenkin tappioasemassa pakko hyökätä rohkeammin ja aika ajoin se painoikin kovaa kohti Ponnistus-maalia. Ponnistuksen puolustuslinja (Henri Hovila, Jukka Ranta-Maunus, Hannu Haapa-aho ja Juha Kivikangas) katkoi kuitenkin vahvasti vastustajan maalintekoyritykset. Kertaalleen SuSi Young Boys pääsi kuitenkin erittäin lähelle tasoitusosumaa. Pallo oli jo ruuhkatilanteen päätteeksi tippumassa Ponnistus-verkkoon, mutta Ranta-Maunus onnistui viimehetkellä putsaamaan pallon maalin yli kulmapotkuksi. SuSi YB:n hyökätessä Ponnistus sai hyvät mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Kotijoukkueen toisessa maalissa Ponnistuksen Veli-Matti Prinkkilä pelasi pallon keskikentältä Juho Rinteelle, joka vältti paitsioansan, eteni oikealta maalille ja sijoitti pallon varmasti etunurkasta sisään, 2-0. Maali syntyi noin 85 minuutin kohdalla. Tuohon maalin loppuikin vierasjoukkueen peli-into ja voitiin vain odotella ottelun päätösvihellystä. Kuitenkin vielä ottelun viimeisellä minuutilla Vesa Paloniemellä oli mahdollisuus kaunistella lukemia. Hän onnistui harhauttamaan SuSi-maalivahdin, mutta puolustus onnistui vielä päällään torjumaan maalintekoyrityksen. Ottelu päättyi lukemiin 2-0 (1-0).

Ponnistus on aloittanut sarjakautensa hienosti, kahdesta kovasta pelistä on taisteltu kuusi pistettä ja sarjan kärkipaikka. Joukkueen pitää kuitenkin parantaa otteitaan etenkin syöttöpelin osalta. Niin ikään myös johtoasemassa pitää pystyä pelaamaan rohkeasti ja aktiivisesti. Seuraavaksi Ponnistus kohtaa vieraissa Korsholm Young Boysin perjantaina 22.5. Näillä näkymin ottelu pelataan Sepänkylän hiekkakentällä klo 18:30 alkaen.

Ponnistus – SuSi YB 2-0 (1-0)
1-0 Vesa Paloniemi (Jukka Ranta-Maunus)
2-0 Juho Rinne (Veli-Matti Prinkkilä)

--