Ponnistus kahdeksan parhaan joukossa

Ponnistuksen futsaledustus eteni valtakunnallisessa Futsal Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti sunnuntaina jyväskyläläisen FC Liikunnan numeroin 5-2 (2-0). Lapuan urheilutalolla pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan ilahduttavan suuri yleisö.

Vierasjoukkue FC Liikunta hallitsi hienokseltaan ensimmäisen puoliajan kenttätapahtumia. Se liikkui vahvasti ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Ponnistuksen maalia, joka puolusti kurinalaisesti. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta ensimmäisen puoliajan osalta vain Ponnistus onnistui käyttämään ne hyväkseen.

Ottelun avausmaali syntyi kun ottelua oli pelattu 18:05. Ponnistuksen Samuli Mäenpää onnistui nopean vastahyökkäyksen päätteeksi nostamaan pallon pienestä kulmasta ohi vastaantulleen maalivahdin, 1-0. Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Ikinuori pelaajavalmentaja Eero Kivipuro sijoitti pallon näyttävän syöttökuvion päätteeksi maaliin ajassa 18:19. Ottelun tauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Ottelun toisen puoliajan alussa Ponnistus siirtyi jo 3-0 johtoon kun Eero Kivipuro onnistui toistamiseen maalinteossa. FC Liikunta kuittasi maalin kuitenkin saman minuutin sisällä ja ottelua edettiin 3-1 lukemissa.

FC Liikunta joutui tappioasemansa vuoksi hyökkäämään yhä aggressiivisemmin. Se puolestaan avasi Ponnistukselle mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin ja lisämaaleihin. Ottelua oli pelattu 29:51 kun Eero Kivipuro viimeisteli juurikin vastahyökkäyksestä hattutemppunsa. Maali syntyi jälleen hienon syöttökuvion päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Ponnistuksen Benjamin Becsei laukoi tulostaululle jo lukemat 5-1. FC Liikunnan kavennus 5-2:een ottelun 34 minuutilla oli enää laiha lohtu vierailijoille. Ottelu päättyi Ponnistuksen voittoon siis 5-2 (2-0).

Ponnistuksen voitto perustui ennen kaikkea kurinalaiseen puolustuspelin ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin. Vierasjoukkue FC Liikunta jaksoi nimensä mukaisesti liikkua ja tehdä töitä, mutta sen hyökkäyspeli pysähtyi varsin usein Ponnistuksen puolustukseen tai maalivahti Niko Pohjasmäkeen. Ottelun parhaana palkittiin Ponnistuksen joukkueesta Samuli Mäenpää.

Ponnistuksen cup-vastus kovenee jatkossa huomattavasti, sillä joukkue kohtaa cupin viidennellä kierroksella liigajoukkue Golden Futsal Teamin. Espoolainen GFT on kahdeksan vuotisen historiansa aikana voittanut mm. Suomen mestaruuden kolmesti: 2003, 2008 ja 2009. Ottelu pelataan sunnuntaina 5.12. Pirkkolan urheiluhallissa Helsingissä.

Ponnistus – FC Liikunta 5-2 (2-0)
1-0 18:05 Samuli Mäenpää (Miika Korpela)
2-0 18:19 Eero Kivipuro (Miika Korpela)
3-0 21:19 Eero Kivipuro (Samuli Mäenpää)
3-1 21:40 Lasse Saari (Mikko Huhtiniemi)
4-1 29:51 Eero Kivipuro (Samuli Mäenpää)
5-1 30:30 Benjamin Becsei
5-2 34:09 Mikko Huhtiniemi (Marcus Aberg)

Ponnistus: Niko Pohjasmäki, Eero Kivipuro, Benjamin Becsei, Artem Lavrukov, Kari Winter, Samuli Mäenpää, Miika Korpela, Jukka Ranta-Maunus, Tuomas Linjamäki, Jouni Kortesniemi, Jarkko Ojala ja Jaakko Prinkkilä.

FC Liikunta: Marcus Aberg, Niko Nuttunen, Esko Häyrynen, Eemeli Jokinen, Sami Sahlberg, Lasse Saari, Mikko Huhtiniemi, Ville Kujanpää, Kimmo Väre, Ville Hämäläinen, Santeri Paajanen ja Aapo Autio.

--