Ponnistuksen edustus kuritti Kanua

Nelonen: Ponnistus – Kanu 4 – 1 (1 – 1).

Ponnistus otti kauden ensinmäisen voiton kotikentällä Kauhavan Kanusta maalein 4-1 (1-1).

Tänään pisteet olivat arvokkaita molemmille joukkueille ja se näkyi pelissä. Avauspuoliskolla vieraiden syöttöpeli oli parempaa, mutta kotijoukkue loi enemmän painetta Kanun maalille. Maalivahti Matti Turja otti tärkeän tuplatorjunnan puolentunnin kohdalla. Pian tämän jälkeen syntyi ottelun avausmaali 34 minuutilla, kun Jussi Laapion keskityksen Jaakko Prinkkilä puski varmasti maaliin. Kanun Jere Nauska tasoitti 1-1 minuuttia myöhemmin vapaapotkusta.

Toisella puoliajalla Ponnistus käänsi ottelun itselleen Jussi Laapion kahdella ja Lassi Prinkkilän maaleilla. Jussi ensinmäisen maali tuli upeasta laukauksesta. Kentän näkyvimmät olivat alakerran Artem Lavrukov sekä keskikentän Jussi Laapio. Laajalla säteellä uurastivat myöskin keskikentän Veeti Mäenpää ja Lenni Kalliokoski. Laitapuolustajat Joona Vuorinen ja Juuso Niemelä katkoivat hyvin vastustajien syöttöjä.

– Tänään meillä onnistui maalinteko, joka takasi pisteet kotiin. Tosin vastustajakaan ei ollut niin laadukas kuin kaksi aikaisempaa. Ensimmäisen puoliajan pelimme oli nihkeää, mutta paransimme toisella puoliajalla tosi paljon, kommentoi valmentaja Olavi Linjamäki.

Seuraava peli Ponnistus – FC Korsholm pelataan tiistaina 21.7. klo 19.00 Lapuan keskuskentällä.

--