Ponnistus murskasi FC Seinäjoen

Ponnistuksen futsaledustus kohtasi perjantaina 3.2. FC Seinäjoen. Lapuan urheilutalolla iltamyöhään pelattu ottelu tarjosi katsojille samaa herkkua kuin kauden aiemmatkin kotiottelut – Ponnistus vei ja vierasjoukkue vikisi. Kauden kuudes kotivoitto kirjattiin murskalukemin 11-2 (3-1).

Seinäjoen futsalvaltikkaa jo useamman vuoden hallinnut FC Seinäjoki ei kyennyt missään vaiheessa vastaamaan kotijoukkueen lennokkaaseen askeleeseen. Joukkue pyrki läpi ottelun ottamaan pelistä vauhdin pois, mutta ei siinä onnistunut.

Ponnistus siirtyi ottelussa johtoon ajassa 09:06, kun Kari Winter laukoi ruuhkatilanteesta kotijoukkueen 1-0 johtoon. Seuraava maali nähtiin noin viisi minuuttia myöhemmin kun Jukka Ranta-Maunus ohitti Fc Seinäjoen puolustajan ja laukoi pallon vasurilla etuylänurkasta verkkoon, 2-0. FC Seinäjoki kuittasi maalin kuitenkin nopeasti, sillä vain 25 sekuntia myöhemmin pallo oli Ponnistuksen maalissa. Kavennusmaalin 2-1:een viimeisteli Erkki Taurula.

Ottelu eteni kuitenkin edelleen Ponnistuksen hallinnassa ja joukkue vahvisti johtoasemaansa juuri ennen taukovihellystä. Miika Korpelan ja Jukka Ranta-Maunuksen yhteispeli toimi ja armeijan harmaista viikonloppuvapaalle päästetty Korpela viimeisteli ottelun 3-1 maalin.

Toisella puoliajalla Ponnistus piti pelitempoa edelleen korkealla ja yhdellä vaihtomiehellä matkassa ollut vierasjoukkue tippui kyydistä. Ajassa 22:25 pelaajavalmentaja Eero Kivipuro laukoi Ranta-Maunuksen syötöstä tilanteen 4-1:een. Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Samuli Mäenpää taiteili Winterin syötöstä tilanteen jo 5-1:een.

Kotijoukkueen syöttöpeli toimi mallikkaasti. Ottelun 6-1 maalissa Korpela syötti oikealta maalille ja Ranta-Maunus lakaisi pallon verkkoon ajassa 26:21. Seuraavasta maalista vastasi puolestaan Korpela, joka laukoi pallon maalinedusruuhkan läpi maaliin, 7-1.

Kun syötöt napsuivat kohdilleen ja viimeistely oli tehokasta, nähtiin maaleja vielä lisää. Ponnistuksen Korpela vei Ranta-Maunuksen esityöstä isännät ajassa 32:59 jo 8-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Ponnistuksen Tapio Tuomaala ja Ranta-Maunus pelasivat seinäpeliä, jonka Tuomaala päätti tarkkaan laukaukseen, 9-1. Maalin jälkeinen seuraava vaihto pitäisi aina pelata erityisen tarkasti. Nyt niin ei käynyt ja FC Seinäjoen Taurula rokotti heti keskialoituksen jälkeen kavennuksen 9-2:een.

Ponnistus kuittasi FC Seinäjoen kavennusmaalin niin ikään nopeasti Tuomas Linjamäen maalilla, jossa syöttäjänä toimi Mäenpää. Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Korpela pudotti Ranta-Maunuksen keskityspallon rinnallaan maaliin ja sinetöi ottelun loppulukemat 11-2 (3-1).

Ponnistuksen futsaledustus on mainiossa pelivireessä. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja otteluissa ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Illan ottelussa kovimmat tehot viimeistelivät Ranta-Maunus (2+6) ja Korpela (4+2). Eero Kivipuron luotsaama Ponnistus on Vaasan piirin kakkosdivisioonan kärjessä, kun enää yksi ottelu on pelaamatta.

Ponnistus – FC Seinäjoki 11-2 (3-1)
09:06 1-0 Kari Winter (Jukka Ranta-Maunus)
15:08 2-0 Jukka Ranta-Maunus (Miika Korpela)
15:33 2-1 Erkki Taurula (Jukka Yli-Renko)
19:37 3-1 Miika Korpela (Jukka Ranta-Maunus)
22:25 4-1 Eero Kivipuro (Jukka Ranta-Maunus)
22:33 5-1 Samuli Mäenpää (Kari Winter)
26:21 6-1 Jukka Ranta-Maunus (Miika Korpela)
28:05 7-1 Miika Korpela
32:59 8-1 Miika Korpela (Jukka Ranta-Maunus)
35:43 9-1 Tapio Tuomaala (Jukka Ranta-Maunus)
35:53 9-2 Erkki Taurula (Jukka Yli-Renko)
36:09 10-2 Tuomas Linjamäki (Samuli Mäenpää)
39:30 11-2 Miika Korpela (Jukka Ranta-Maunus)

Ponnistus: Ville Tuomaala, Eero Kivipuro, Kari Winter, Jussi Laapio, Samuli Mäenpää (c), Artem Lavrukov, Jukka Ranta-Maunus, Tapio Tuomaala, Jaakko Prinkkilä, Tuomas Linjamäki, Miika Korpela, Niko Pohjasmäki

FC Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Erkki Taurula, Jukka Yli-Renko, Petri Niemi, Toni Kujala (c), Saku Koskinen

Sarjataulukko
Otteluohjelma
Pistepörssi

--