Ponnistus kaatoi Vencedorin

Ponnistuksen futsaledustus palasi APV-tasurin jälkeen takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi perjantaina 9.12. iltaottelussa Vaasa Vencedorin lukemin 7-2 (1-2). Ottelua isännöineen Ponnistuksen peli yski ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisen puoliajan vahva karvauspeli takasi kolme pistettä.

Verkkaisen ensimmäisen puoliajan aikana nähtiin kaikkiaan kolme maalia, joista Ponnistus iski yhden ja vierailija VaVe kaksi. Tilanteisiin nähden vierailijan taukojohto ei ollut kovinkaan ansaittu, mutta niinhän siinä usein käy, että jos et laita omista paikoista sisään niin vastapuoli kyllä rankaisee.

Ponnistus meni ottelussa johtoon 10. peliminuutin kohdalla, kun Samuli Mäenpää tuikkasi pallon lähietäisyydeltä ohi Vencedor-maalivahdin. Tuota riemua ei kuitenkaan kauan riittänyt, sillä vastustaja iski 1-1 tasoituksen harmittavasti heti seuraavasta hyökkäyksestä. Ehkäpä jatkossa voisi pyrkiä siihen, että mahdollinen maalin jälkeinen hyvänolontunne karistetaan pois vaihtopenkillä toisen ketjun jatkaessa peliä.

Näytti jo siltä, että toiselle puoliajalla siirrytään tasatilanteessa, mutta toisin kuitenkin kävi. Vierailijan illan toinen osuma syntyi, kun sen maalivahti avasi pitkällä heitolla suoraan Ponnistus-maalin eteen. VaVe-hyökkääjä voitti pääpallon ja suisti pelivälineen nätisti ohi Ponnistuksen maalia vartioineen Ville Tuomaalan, 1-2. Ottelun ensimmäistä puoliaikaa oli tuolloin käymättä enää viisi sekuntia.

Ensimmäisellä puoliajalla Ponnistuksen liike ja pallon siirtely ei ollut alkuunkaan riittävää. Hitaat hyökkäyksiin lähdöt tökkäsivät liian usein vierasjoukkueen valmiiksi ryhmittyneeseen puolustukseen.

Paljon jäi toiselle puoliajalle petrattavaa, mutta siinä kotijoukkue kuitenkin onnistui. Taktiikkamuutos karvaavampaan peliin tuotti heti alusta alkaen vaikeuksia vierasjoukkueen puolustukselle, jonka hätäiset avaukset päätyivät joko yli sivurajasta tai suoraan Ponnistukselle tarjoten näin oivan mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Maaleja ei tarvinnut kauaa odotella. Ensin Kari Winter tasoitti tilanteen 2-2:een ajassa 26:02. Vain 10 sekuntia myöhemmin Jukka Ranta-Maunuksen pyörähdys ja laukaus Vencedor-maalin edessä siirsi kotijoukkueen jo 3-2 johtoon. Näytti siltä, että Ponnistus menee ottelussa menojaan ja niinhän siinä kävi.

Ottelun loppupuoliskolla maaleja nähtiin vielä neljä. Miika Korpela ja Jussi Laapio tekivät molemmat maalin mieheen. Samuli Mäenpää taiteili puolestaan kaksi maalia ja viimeisteli näin ottelussa hattutempun. Voiton myötä Ponnistus siirtyi sarjataulukon kärkipaikalle.

Ponnistus – Vencedor 7-2 (1-2)
09:43 1-0 Samuli Mäenpää (Jussi Laapio)
09:50 1-1 Ville Stolpe (Jussi Ekström)
19:55 1-2 Micky Stenman (Pasi Matikainen)
26:02 2-2 Kari Winter (Jussi Laapio)
26:12 3-2 Jukka Ranta-Maunus (Tapio Tuomaala)
31:17 4-2 Miika Korpela (Tuomas Linjamäki)
32:19 5-2 Samuli Mäenpää (Jussi Laapio)
37:07 6-2 Samuli Mäenpää (Kari Winter)
38:15 7-2 Jussi Laapio (Eero Kivipuro)

Ponnistus: Ville Tuomaala mv., Hannu Haapa-aho (C), Samuli Mäenpää, Eero Kivipuro, Miika Korpela, Kari Winter, Jussi Laapio, Tapio Tuomaala, Jukka Ranta-Maunus, Tuomas Linjamäki.

Sarjataulukko
Otteluohjelma
Pistepörssi

--