PONNISTUS NOUSI TASAPELIIN

Ensimmäisessä kotiottelussa Ponnistuksen Nelosessa pelaava miesten edustusjoukkue nousi tasapeliin VPS-j:tä vastaan 1 – 1 (0 – 1) toisen puoliajan vahvalla peliesityksellä.

Vastassa sarjan ennakkosuosikki ja Ponnistksen molemmat laitapuolustajat Janne Niemi ja Hannu Haapa-aho puuttuivat. Heitä paikkasivat nuori  C-juniori Ossi Kivipuro ja Jussi Takala. Ottelun ensinmäinen puoliaika oli vierailija VPS-j:n hallinnassa, jolla oli juoksuvoimaa ahdistella Ponnistuksen puolustusta. Ottelun avausmaalin teki vaasalaisten Joni Uusipaikka, kun peliä oli pelattu 21 minuuttia. Ponnistus ei saanut pelirakenteluaan kuntoon ja ottelu jatkui vieraiden hallitessa ottelua. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä 10 minuutilla Ponnistus pääsi peliin mukaan ja ahdisteli jo vaasalaisten maalia., mutta puoliajalle siirryttiin vieraiden 0 -1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi sitten Ponnistuksen tahdissa. Joukkue lisäsi liikettä ja liikutti ajoittain näyttävästi palloa. Tasoitus 1 – 1 tuli, kun peliä oli pelattu 52 minuuttia. Artem Lavrukovin komea laukaus painui VPS-j:n maaliin. Ottelu jatkui Ponnistuksen hallinnassa, joukkue karvasi ja teki nopeita hyökkäyksiä. Kotijoukkueella oli muutamia maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Vartti ennen loppua Ponnistus vaihtoi kentälle Toni Winterin, V-M Prinkkilän tilalle. Myös VPS-j teki kolme vaihtoa ja viimeisten kymmenen minuutin aikana VPS-j saikin otteen jälleen pelistä, mutta Ponnistus kesti ja näin pisteet tasattiin 1 – 1.

Ponnistuksen kentän näkyvimmät olivat puolustuksen Hovila ja Becsei sekä keskikentän Linjamäki, Tuomaala ja Lavrukov. Myös debyytin Ponnistuksen maalilla tehnyt Juha Mäki voi olla tyytyväinen peliinsä. Ottelun päätuomari Markku Puolijoki varoitti vieraiden Jarkko Rantamäkeä.

Ensiviikon torstaina Ponnistus matkaa Maalahteen MaIF:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu Ponnistus – Sisu-Pallo pelataan perjantaina 24.5. klo 19.00 keskuskentällä.

--