Ponnistus nujersi Vävi:n

Edustukselle voitto vieraissa maalein 1-3.

Ponnistuksen miesten Nelosessa pelaava jalkapallon edustusjoukkue matkasi maanantai illaksi pelaamaan Vähäkyröön VäVi:n vieraaksi.Otteluun matkattiin 3 avauksen pelaajan puuttumisella työ ja loukkaantumis esteiden vuoksi.

Ottelu alkoi perin tutusti lapualaisjoukkueelle eli ottelun ensimmäiset 15 minuutit peliä hallittiin lähes täysin ja saatiin muutamia hyviä maalintekopaikkojakin aikaan. Ottelun 16 peliminuutilla painostus tuotti tulosta kun hyvin Ponnistuksen joukkueeseen kotiutunut Joona Vuorinen pääsi tekemään 0-1 johtomaalin Elias Hakolan syötöstä. Ponnistus hallitsi peliä vielä maalin jälkeen lähes reilu 10 minuuttia kunnes kotijoukkuekin pääsi myös pelin juoneen kiinni ja alkoi saada myös luotua omia hyökkäyksiä Ponnistuksen maalia kohden. Mitään erityisen vaarallisia tilanteita ei joukkue kumminkaan päässyt kehittelemään ja Ponnistuksen maalia vartioinut Juha Mäki pääsee helpolla. Ottelun 36 minuutin kohdalla Jaakko Prinkkilälle avautuu oiva maalintekopaikka mutta  Vävin:n maalivahti torjuu ja lisämaali jää odottamaan parempia aikoja. Puoliajalle mennään Ponnistuksen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Ponnistus etsii paikkoja kotijoukkueen puolustuksen murtamiseen ja saakin useita hyviä laukauksia maalia kohti mikä on monessa ottelussa kauden aikana ollut kortilla.Nyt laukauksia tulee tasaiseen tahtiin pelissä mikä on hyvä merkki lisämaaleja ajatellen.Ottelun 60 minuutin kohdalla Ponnistus saa kulmapotkun ja sitä antamaan Jaakko Prinkkilä jonka hyvä nosto maalille ja tilanteeseen ehtii pääpuskulla Alexey Lazarev ja tilanne 0-2.Ponnistus tuntuu menevän kohti voittoa varmasti mutta kotijoukkue ei anna periksi ja kaventaakin tilanteeksi 1-2  ottelun 78 minuutin kohdalla Ari Ghaderin maalilla ja peli menee entistä jännittävämmäksi taas kerran kohti loppua.Vävi saa upean tilanteen 83 minuutin kohdalla ja tasoitus on lähes varma mutta ihmepelastus Ponnistuksen maalivahti Juha Mäen toimesta pitää lapualaiset edelleen johdossa.

Ponnistuksen vapauttavan 1-3 maalin tekee 5 minuuttia ennen pelin loppua joukkueen maalitykki Juho Niemelä läpiajon päätteksi ja voitto on sinetöity.Näin 3 lisäpistettä joukkueelle ja pistesaldo 23.Ponnistuksen maalintekijöiden lisäksi ottelussa kaksikko Tapio Tuomaala-Hannu Haapa-aho pitivät ohjakset puolustuspäässä kunnossa.

Seuraavaksi joukkueen sarja jatkuu ensi perjantaina 21.8 klo 18.30 Lapuan Keskuskentällä kun vastaan asettuu samoissa pisteissä oleva Körsnäs FF joka kukisti kierroksen ottelussa kärkijoukkue FC Kuffenin.

--