Ponnistus otti pisteen sarjajohtajalta

Ponnistus otti pisteen FC Jukolalta 1-1 (0-0).

Perjantain kotipelissä oli vastassa sarjajohtaja FC Jukola, jolle keväällä Ponnistus hävisi maalein 3-1. Ottelussa kotijoukkueelta puuttuivat vakioavauksesta keskikentän Matti Herttua, puolutuksen Henri Hovila ja joukkueen paras maalintekijä Juho Niemelä.

Ottelun alku oli vauhdikas ja tilanteita täynnä,  kuudennella minuutilla Artem Lavrukovin laukaus tolppaan ja pari minuuttia myöhemmin vieraiden laukaus ylärimassa. Mitä pidemmälle ottelu eteni hallitsi Ponnistus sitä hienokseltaan. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Lavrukov pääsi yksin läpi, mutta maalilaukaus epäonnistui.

Toisen puoliajan ensiminuuteilla Jaakko Prinkkilä pääsi laidalta läpi, mutta laukaus painui maalin sivuverkkoon. 73 minuutilla Jaakko Prinkkilä syötti Lavrukoville, jonka laukauksen vieraiden maalivahti torjui kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Tapio Tuomaalan laukaus painui maalin perukoille ja Ponnistus johti 1-0. Ottelun lopussa Jaakko Prinkkilällä avautui pari erinomaista maalipaikkaa ja mahdollisuus ratkaista peli lapualaisjoukkueelle, mutta tolppaa lähemmäksi maalia palloa ei saatu. Vierasjoukkue tasoitti ottelun 89 minuutilla, 1-1 tasoituksen viimeisteli Teemu Heiskari. Ponnistuksen joukkue pelasi tänään kokonaisuudessaan hyvän pelin ja ennusmerkit loppukauden otteluihin on varsin hyvät. Avaukseen nostetut Toni Winter ja Joona Vuorinen voivat olla tyytyväisiä otteisiinsa.

Ensi maantaina Ponnistus kohtaa vieraissa Kaskö IK;n ja ensi perjataina 14.8. klo 19.00 Lapuan keskuskentällä Ponnistus kohtaa I-JBK:n.

Maalintekijä Tapio Tuomaala ja FC Jukolan Jani Kujanpää

Maalintekijä Tapio Tuomaala ja FC Jukolan Jani Kujanpää

--