Sarjakausi päättyi voittoon

Ponnistuksen jalkapalloedustus pelasi sarjakautensa viimeisen ottelun Alavuden Pallo-Veikkojen vieraana. Sarjavoiton ja sitä kautta sarjanousun neloseen varmistanut Ponnistus nautti pelaamisesta ja haki Alavudelta vierasvoiton tyylikkäästi lukemin 0-2 (0-0).

Ottelun lähtökohdat olivat joukkueilla hyvin erilaiset. APV:lle ottelu oli sarjapaikan kannalta elintärkeä. Kotivoitto ottelusta olisi voinut vielä nostaa alavutelaiset putoamisviivan yläpuolelle. Ponnistuksella ei illan ottelussa ollut muuta panosta kuin lopettaa hienosti sujunut kausi voittoon ja luoda hyvä fiilis kauden päätössaunailtaan.

Illan ottelu alkoi Ponnistuksen hallinnassa. Ponnistuksen hyökkääjä Vesa Paloniemi pelattiin jo heti ensimmäisten peliminuuttien aikana kahdesti läpiajoon. APV:n maalivahti onnistui kuitenkin pitämään maalinsa tyhjänä ja kotijoukkue välttyi takaiskulta. Ponnistus loi ensimmäisen puoliajan aikana useita hyviä tilanteita APV:n maalille onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä. Pallo pomppi välillä maalitolppiin ja välillä aivan maaliviivalle, mutta ottelun avausmaali jäi syntymättä. APV:n maalintekoyritykset olivat lähinnä kaukolaukauksia, jotka Ponnistuksen maalivahti Jani Mild poimi varmasti.

Ottelun toisella puoliajalla Ponnistus onnistui viimeinkin maalinteossa. Pallo liikkui nätisti muutamalla kosketuksella Teemu Suokolta Ville Luomalan kautta Veli-Matti Prinkkilälle ja siitä kentän poikki Hannu Huhtamäelle. Nopea syöttöpeli avasi APV:n puolustuksen ja lopulta Vesa Paloniemi viimeisteli Huhtamäen läpisyötöstä ottelun avausmaaliin, 0-1.

Vierasjoukkue Ponnistuksen illan toinen maali syntyi ottelun 75 peliminuutilla. Teemu Suokon ja Ville Luomalan syöttöpeli vapautti Paloniemen yksi vastaan yksi tilanteeseen eikä mies erehtynyt. Vesa rymisteli ohi puolustajasta ja sinetöi vierasvoittolukemat 0-2 (0-0). Ottelun loppuhetkillä APV sai vielä otteen pelistä, mutta vaarallisimmat tilanteet syntyivät kuitenkin sen omalle maalille.

Ponnistuksen kausi oli varsinaista voittokulkua. Kauden 22 pelistä saaliina oli 18 voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Piste-eroa sarjakakkoseksi jääneeseen Suvilahden Sisuun kertyi lopulta selvät 12 pistettä. Ponnistuksen tehtyjen ja päästettyjen maalien määrä ja suhde oli sarjan paras, 70-19. Joukkue oli motivoitunut harjoitteluun ja lähti otteluihin aina hyvällä asenteella. Pelaajien ohella iso kiitos joukkueen menestyksestä kuuluu valmentaja Olavi Linjamäelle ja joukkueenjohtaja Jussi Prinkkilälle. Kiitos kuuluu myös niille lukuisille jalkapallonystäville, jotka kannustivat Ponnistusta kauden otteluissa. Kiitos!

APV – Ponnistus 0-2 (0-0)
0-1 Vesa Paloniemi (Hannu Huhtamäki)
0-2 Vesa Paloniemi (Ville Luomala)

--