PONNISTUS PALKITSI JALKAPALLOILIJAT

Ponnistuksen jalkapallokauden päätöstilaisuus houkutteli paikalle hienosti niin pelaajia  kuin myös kotiväkeä, vaikka osa pelaajista oli muiden lajien peleissä. Tunnelma päätöstilaisuudessa oli mukava ja lämminhenkinen. Päätöstilaisuuden avannut ja puhunut seuran puheenjohtaja Ari Tuurinmäki iloitsi, että joukkueisiin oli kesän aikana tullut uusia pelaajia.

Nuorten ikäluokissä seuran menestys ei ole tärkeintä, vaan toiminnan mielekkyys, hauskuus ja iloisuus ovat tärkeimpiä mittareita kuin maalien määrä ja sarjataulukot. Joukkuemäärien lisääntyminen yleensäkin tarvitaan seuratoimintaan tulevaisuudessa uusia tekijöitä niin valmentajia sekä ohjaajia kuin myös muita toimijoita.Seura kannustaakin vanhempia ja vanhempia junioreita mukaan toimintaan. Tuurinmäki kiitteli kuluneesta kesästä niin lasten ja nuorten vanhempia kuin valmentajia ja huoltajia. Seuratyö perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön. Myös jaosto sai kiitosta edellytysten luomisesta edulliseen harrastukseen seurassa.

Yksi joukkueiden kohokohdista oli TUL100 juhlat Helsingissä, jossa pojat osallistuivat jalkapalloturnaukseen, Linnanmäen valtaukseen ja laitteiden kesytykseen. Meillä oli mukava ja hauska reissu isolla kirkolla ja pojat olivat matkassa todella hienosti, hehkutti puheenjohtaja.

Ponnistus palkitsi kaikki kauden aikana mukana olleet ja pelanneet jalkapalloilijat. Miesten edustusjoukkue pelasi Nelosessa, jossa monien vuosien jälkeen pelattiin paikallisottelut samassa sarjassa pelanneen Virkiän kanssa. Juniorijoukkueita kesän aikana neljä pelasi piirin sarjoissa ja lisäksi seuralla oli jalkapallon pallokoulu. Seuran lupaavimmaksi junioriksi valittiin P12 joukkueesta Oskari Niemelä. Aatun pystin sai niin myös P12 joukkueen Veeti Kurkimäki.

Jaoston kiertopokaali myönnettiin tänä vuonna miesten edustusjoukkueen Matti Turjalle. Joukkuepalkinnot saivat P9-8: Topi Keskinen ja Santeri Koivisto.  P11-10: Atte Takamäki ja Aapo Lamminsivu. P12: Jami Kuivila ja Hermanni Suvanto. T15-14: Netta Nyrhilä, Sini Savola ja Ilona Perälä.

Joukkueita valmensivat kaudella 2017: Pallokoulu: Tapio Tuomaala. P9-8 Juha Haapa-aho ja Ari Tuurinmäki. P11-10 ja P12 Ari Tuurinmäki, Seppo Hakola ja J-P Kujanpää. T15-14; Mika Huhta ja Pekka Rintasalo.

JALKAPALLON MIESTEN EDUSTUSJOUKKUE PALKITTIIN

Myös miesten Nelosen edustusjalkapallojoukkue päätti kautensa.  Kauden päätöstilaisuudessa palkittiin vuoden pelaajana Markus Huhtalajaoston pokaalilla Miika Korpela, vuoden tulokas Eetu Jääskeläinen, pelimiespalkinnon pokkasi Artem Lavrukov ja kauden maalintekijänä Ville Talvitie (16 maalia). Olavi Linjamäen valmentama joukkue oli Nelosessa hienosti kuudes 30 pisteellä.

P9-8

P11-10

P12

T15-14

Takana: Sini Savola, Netta Nyrhilä, Ilona Perälä, Jami Kuivila Veeti Kurkimäki, Oskari Niemelä. Edessä: Santeri Koivisto, Topi Keskinen, Aapo Lamminsivu.

Veeti Kurkimäki ja Oskari Niemelä.

--