PONNISTUS PALKITSI JALKAPALLOILIJAT

Jalkapallokauden päätöstilaisuus nuorisotalolla. Päätöstilaisuuden avannut ja puhunut seuran puheenjohtaja Ari Tuurinmäki iloitsi seuran lisenssi pelaajien kasvua, mutta kolikon toinen puoli on se että toimintaan tarvitaan tulevaisuudessa enemmän valmentajia sekä ohjaajia kuin myös muita toimijoita. Hän kannustikin vanhempia ja vanhempia junioreita valmentajiksi. Tuurinmäki kiitteli kuluneesta kesästä niin lasten ja nuorten vanhempia kuin valmentajiakin.Seuratyö perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön. Myös jaosto sai kiitosta edellytysten luomisesta edulliseen harrastukseen seurassa. Ensi kesän suunnitelmiin kuuluu jalkapallojoukkueilla TUL 100 vuotta ja liittojuhlat Helsingissä, jossa joukkueet osallistuvat turnaukseen.

Tilaisuudessa oli mukana palkintoja jakamassa Ponnistuksen oma kasvatti Aatu Kujanpää, joka pelasi Ponnistuksessa 6 vuotiaasta 13 vuotiaaksi. Sen jälkeen Aatu siirtyi juuri perustettuun SJK:n junioriryhmään ja SJK Akatemia.  Tänä keväänä Aatu teki sopimuksen liigajoukkue VPS:n kanssa, jonka kanssa hän harjoitteli ja pelasi hyviä harjoituspelejä. Valitettavasti polvelsta meni ristiside kauden kynnykksellä ja liigakausi jäi pelaamatta. Polvi on nyt leikattu ja kuntoutettu ja nuori mies tähtää tosissaan ensi vuonna VPS:n pelaavaan liigajoukkueeseen.

Ponnistus palkitsi kaikki kauden aikana mukana olleet ja pelanneet jalkapalloilijat. Seurassa juniorijalkapallossa on lisenssipelaajia 141, junioreita 97 sekä miesten edustusjoukkue ja kakkosjoukkue. Juniorijoukkueita kesän aikana kuusi pelasi piirin sarjoissa. Seuran lupaavimmaksi junioriksi valittiin P17 ja P14 joukkueesta Juuso Niemelä. Ensimmäisen kerran jaettu Aatun pystin sai Topi Keskinen.

Jaoston kiertopokaali myönnettiin tänä vuonna Seppo Pirttiselle. Joukkuepalkinnot saivat P8: Nuutti Haapa-aho ja Pieti Kivisaari.  P9: Jami Valpas ja Pessi Kivisaari. P11-10: Veeti Kurkimäki, Jaakko Aho ja Veikka Hyyppä. T13: Roosa Rautakorpi, Sini Latvala ja Senni Rintasalo. P14: Veeti Keskinen, Jone Kivistö  ja Toivo Vanhamäki. P17: Eelis Keski-Porkkunen, Otto Sarvela ja Veeti Mäenpää.

Joukkueita valmensivat kaudella 2017: P8 ja P9 Ari Tuurinmäki. P11-10 Valtteri Kylkisalo. T13; Mika Huhta ja Pekka Rintasalo. P14; Joona Vuorinen, Lassi Taipale ja Harri Lahti. P17; Arvi-Matti Lemettinen, Joonas Portin, Markku Mäenpää,  Janina Mäenpää ja J-P Kujanpää.

JALKAPALLON EDUSTUS PALKITSI

Myös miesten Nelosen jalkapallojoukkue päätti kautensa.  Kauden päätöstilaisuudessa palkittiin vuoden pelaajana Miika Korpelajaoston pokaalilla Niko Salo, vuoden tulokas Ville Talvitie ja kauden maalintekijänä Miika Korpela (22 maalia). Olavi Linjamäen valmentama joukkue oli Nelosessa kuudes 31 pisteellä.

P11-10

P14

T13

P17

Vuoden lupaavin juniori Juuso Niemelä, Aatun pysti Topi Keskinen ja Aatu Kujanpää

Joukkueiden palkitut

P8/9

Palkintosadetta

--