PONNISTUS PALKITSI JALKAPALLOILIJAT

Ponnistus vietti jalkapallokauden päätöstilaisuuden. Päätöstilaisuuden avannut ja puhunut seuran puheenjohtaja Ari Tuurinmäki painotti, että liikunnan tulisi olla monipuolista ja  kaikille on annettava pelaamisen ilo.  -Harrastuksen tulee olla leikinomaista, jotain, josta jää mukava muisto ja josta saa voimia päivän muihin tehtäviin. Tuurinmäki kiitteli kuluneesta kesästä niin lasten ja nuorten vanhempia kuin valmentajiakin. -Seuratyö Ponnistuksessa perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön, josta ei makseta palkaa. Ilman näitä seuratyön sankareita toiminnan pyörittäminen olisi vaikeaa. Yhteistyötä Ponnistus teki Virkiän , Kanun ja Seinäjoen Sisun kanssa ja yhteistyö toimi hyvin, kiitos siitä kuuluu yhteistyöseuroille, kiitteli Tuurinmäki. Myös jaosto sai kiitosta edellytysten luomisesta edulliseen harrastukseen seurassa.

Tilaisuudessa oli mukana palkintoja jakamassa Ponnistuksen oma kasvatti Aatu Kujanpää, joka pelasi Ponnistuksessa 6 vuotiaasta 13 vuotiaaksi. Sen jälkeen Aatu siirtyi juuri perustettuun SJK:n junioriryhmään. Reilu vuosi sitten Aatu sai kutsun alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille ja pelasi Skopjessa Suomen paidassa Makedoniaa vastaan. Viime kesän Aatu pelasi Kolmosessa SJK Akatemian riveissä, joka nousi Kakkoseen. -Treenaan SJK:n Akatemian kanssa ja loppuviikko  sitten liigajoukkue SJK:n kanssa. Liigajoukkuessa on luvattu peliaikaa loppukaudesta. Suosikki pelaajaksi keskikentällä viihtyvä Aatu mainitsee Ronaldinhon ja Cristiano Ronaldon sekä lempijoukkueeksi Mancester Unitedin. Lähin tavoite on päästä liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Unelmista suurin on jalkapallon ammattilaisuus ja pääsy ulkomaille pelaamaan. Juniorivuosista Ponnistuksessa Aatu muistaa mukavat pelit ja turnaukset.

Ponnistus palkitsi kaikki kauden aikana mukana olleet ja pelanneet jalkapalloilijat. Seurassa juniorijalkapallon parissa juoksi lähes 150 jalkapalloilijaa pallokoululaisista aikuisiin, junioreita 100 sekä miehet edustusjoukkue ja kakkosjoukkue. Juniorijoukkueita kesän aikana toimi kahdeksan, joista seitsemän pelasi piirin sarjoissa. Seuran lupaavimmaksi junioriksi valittiin P15 joukkueesta Veeti Mäenpää, joka pelasi seuran edustujoukkueessa tehden pari siellä pari maalia. Jaoston kiertopokaali myönnettiin tänä vuonna Jaakko Prinkkilälle, pelaaja joka osallistuu huoltoon, talkoisiin ja seuratoimintaan. Joukkuepalkinnot saivat P8: Jami Valpas ja Topi Keskinen.  P10 ja P9: Osakari Niemelä, Viljami Porre ja Jyri Kujanpää. T10: Ilona Perälä, Lumina Perälä ja Sini Savola. T12: Heta Thil, Anni Ylinen ja Iiris Saarimaa. P12: Veeti Keskinen (pelimies), Aleksi Hangasmaa (vuoden kehittynein) ja Jonne Mäkynen (hengenluoja). P15: Josias Lahtinen (kauden pelimies), Eetu Hietala (kauden tulokas), Valtteri Alponen (taistelija) ja Veeti Mäenpää (kauden maalintekijä).

Joukkueita valmensivat kaudella 2017: pallokoulu;  Matias ja Samuli Tuurinmäki. P8; Ari Tuurinmäki. P9 ja P10; Joanna Kujanpää, Ari Tuurinmäki, Valtteri Kylkisalo,Paavo Hyyppä ja Ari Pohjasmäki. T10 ja P12; Mika Huhta, Ari Tuurinmäki ja Pekka Rintasalo. P12; Joona Vuorinen, Lassi Taipale ja Harri Lahti. P15; Janne Kangasluoma, Markku Mäenpää,  Janina Mäenpää, JP Hietala ja J-P Kujanpää.

JALKAPALLON EDUSTUS PALKITSI

Miesten Nelosen jalkapallojoukkue päätti kautensa.  Kauden päätöstilaisuudessa palkittiin vuoden pelaajana Ville Pakkala, jaoston pokaalilla Joona Vuorinen, vuoden tulokas Veeti Mäenpää ja kauden maalintekijänä Ville Pakkala (18 maalia). Olavi Linjamäen valmentama joukkue säilytti paikkansa Nelosessa.

Aatu Kujanpää ja Ari Tuurinmäki

Tytöt 10 ja tytöt 12 pelaajat

Erikoispalkitut

Veeti Mäenpää ja Aatu Kujanpää


 

--