PONNISTUS SALIBANDY (PSB LAPUA) SAI TUKEA

Kymmenen seuraa sai tukea tyttösalibandytoiminnan kehittämiseen

15.12.2013

Salibandyn Tuki säätiö -on jakanut toiminta-avustusta kymmenelle salibandyseuralle tyttösalibandytoiminnan kehittämiseen ja kannustamiseen. Kaikkiaan hakemuksia saapui 23 kappaletta. Jaetun tuen yhteissumma oli 15 000 euroa.

Tällä kertaa tukea myönnettiin Pohjanmaan, Pohjois-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueilla toimiville seuroille. Tavoitteena on tukiohjelman avulla vahvistaa näiden alueiden tyttösalibandytoimintaa ja seurojen välistä yhteistyötä tyttösalibandyn kehittämisessä.

Pohjanmaalle tukea myönnettiin viidelle seuralle: Himangan Pallo, Kovjoki Blue Fox, SPV, SB Vaasa ja Lapuan Ponnistus. Pohjanmaan alueen tyttösalibandyn ongelmana on ollut, että alle 12-vuotiaille ei tarjota sarjatoimintaa. Tukiohjelman tavoitteena on, että kaudella 2014-2015 Pohjanmaalla käynnistyy oma sarja E-tytöille (10-11-vuotiaat) ja seurat valmistautuvat myös F-tyttöjen toiminnan aloittamiseen lähivuosina.

Kaakkois-Suomen seuroista tukea saivat Päijät-Hämeen Salibandyseura Lahdesta, Kouvolan Sudet ja NST-Lappeenranta. Kaakkois-Suomen alueella tavoitteena on saada joukkuemäärää kasvatettua pienissä junioreissa, jotta päästäisiin alueellisiin sarjoihin ylialueellisten sarjojen sijaan. Kaikilla seuroilla on isot vaikutusalueet ja potentiaalia kasvattaa tyttöpuolen määrää merkittävästi.

Pohjois-Suomeen tukea saivat  Oulun Floorball Club (OFBC) ja Rovaniemen Salibandyseura. OFBC on toiminut vasta viitisen vuotta, mutta seura on saanut jo useamman tyttöjoukkueen perustettua ja Oulun alueella on potentiaalia kasvattaa vielä joukkuemääriä. Rovaniemellä on hyvä noste naisten salibandylla, kun seuran naisjoukkue pelaa I-divisioonaa. Viime vuosina Rovaniemeltä ei ole ollut tyttöjoukkueita liiton sarjoissa, mutta tuen avulla tavoitteena on saada joukkueita mukaan ja samalla vahvistettua Pohjois-Suomen tyttöjunioritoimintaa.

Tukea saaneet seurat (suluissa tukisumma):

Pohjanmaa: SPV (2000), Blue Fox (2000), SB Vaasa (2000), Lapuan Ponnistus (1200), Himangan Pallo (1200).

Pohjois-Suomi: OFBC (1500), RSB-Team (1400).

Kaakkois-Suomi: NST (1500), PHSB (1100), Sudet (1100).

Lue lisää Salibandyn Tuki -säätiön sivuilta.

--