PONNISTUS ROKOTTI LOPUSSA

Jalkapallon Nelosen toiseksi viimeisessä kotiottelussa Ponnistus järjesti kannattajilleen upean lopun. Sarjassa sijoilla 4. (Ponnistus) ja 5. (SuSi) lähtivät kamppailemaan sarjan sijasta 3. Sarjavoiton tulevat ratkaisevat Sisu-Pallo ja FC Jukola.

Ensimmäisen puoliajan pelihallinta oli hienokseltaan Ponnistuksen ja jo 10 minuutilla kotijoukkueen johtoon laukoi Alexey Lazarev. Hallinnasta huolimatta Ponnistus ei onnistunut luomaan selkeitä maalipaikkoja ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1-0.

Heti toisen puoliajallan alussa ottelun hallinta siirtyi kotikatson ihmetykseksi vieraille ja jo 58 minuutilla Micky Stenman tasoitti ottelun 1-1. 61 minuutin kohdalla valmentaja Linjamäki laittoi kentälle nuorten miesten kolmikon (Lahtinen, Lemettinen ja Hirvilammi) ja pelitapahtumat tasoittuivat. Suvilahtelaiset iskivät kuitenkin vielä 1-2 johtomaalin (77 min. Marko Hjerpe) ja pisteet näyttivät matkaavan Vaasan Suvilahteen.

Vaihdosta kentälle tullut Veli-Matti Prinkkilä oli kuitenkin toista mieltä ja tasoitti 86 minuutilla 2-2. Vellun tasoitus innotti joukkueen maali-ilotukseen vielä loppuminuuteilla, Artem Lavrukov (92 min.) ja Iikka Hirvilammi (93 min.) laukoivat loppulukemat 4-2.

Ensi tiistaina 2.9. Ponnistus kohtaa vieraissa Malax IF:n. Viimeinen kotiottelu Ponnistus – ABC pelataan keskuskentällä perjantaina 12.9. klo 18.30.

 

--