Ponnistus taisteli pisteet Laihialta

Ponnistuksen jalkapalloedustus matkasi torstaina 27.8. sarjan hännille juuttuneen Laihian Lujan vieraaksi. Ponnistus voitti ottelun ansaitusti lukemin 1-3 (1-2) vaikka joukkueen esitys olikin sateen liukastamalla nurmikentällä varsin nihkeä.

Ponnistuksen pelaajien alkulämpö katosi hivenen harakoille kun ottelun alkua jouduttiin lykkäämään laihialaisten pelaajavajauksen vuoksi. Noin 15 minuutin odottelun jälkeen kotijoukkue onnistui kuitenkin marssittamaan kentälle vaaditun 8+1 pelaajaa ja ottelu voitiin aloittaa.

Pelin painopiste oli täysin vajaalukuisen kotijoukkueen puolustusalueella. Ponnistus painosti ja onnistui pelaamaan pallon kahdesti kotijoukkueen maalin ylärimaan ja muutaman kerran aivan maaliviivalle. Luja sai kuitenkin myöhemmin kentälle kokoon täyden miehityksen eikä noin 15 minuutin ylivoima tuottanut Ponnistuksen kannalta toivottua tulosta.

Ponnistus hallitsi ottelua myös tasavoimin. Ottelun ensimmäinen maali syntyi noin 20 peliminuutin jälkeen. Ponnistuksen laitalinkki Henri Ruotsalainen antoi millimetrin tarkan keskityksen maalin takatolpalle Vesa Paloniemelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo päällä verkkoon.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkue Luja sai ensimmäisen maalitilanteensa ja sen myötä myös tasoituksen. Ponnistuksen toppari Hannu Haapa-aho syötti omaa maalivahtia kohti liian lyhyen syötön. Palloon ensimmäisenä ehtinyt toppari Jukka Ranta-Maunus liukasteli märällä kentällä eikä onnistunut purkamaan pelivälinettä väljemmille vesille. Tilanteeseen rynninyt Lujan Jussi Leppäkangas poimi pallon ja sijoitti sen tarkasti maalin takanurkkaan ohi Ponnistus-vahti Niko Pohjasmäen, 1-1.

Kotijoukkueen tasoitusmaalin jälkeen pelin painopiste aaltoili jonkin aikaa kentän päästä päähän. Pikku hiljaa Ponnistus sai taas pelistä kiinni ja onnistui tekemään 1-2 johto-osuman. Maali oli Juho Rinteen käsialaa. Peli peliltä otteitaan parantava nuorimies kikkaili itsensä vetopaikkaan ja upotti pallon vasemman jalan vedolla maalin takanurkkaan. Ottelun puoliajalle siirryttiin Ponnistuksen johtaessa lukemin 1-2.

Toisella puoliajalla Ponnistus painoi peliä Lujan kenttäpuoliskolle ja pyrki lisämaaleihin. Luja puolestaan haki tasoitusmaalia vastahyökkäyksillä, jotka saivat varsin usein alkunsa maalivahti John Puskan pitkistä avauksista. Luja oli erittäin lähellä tasoittaa ottelun kun sen pelaaja laukoi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi painavan laukauksen kohti Ponnistus-maalin takanurkkaa. Maalivahti Niko Pohjasmäki venytti itsensä äärimmilleen ja onnistui huikeasti torjumaan sekä laukauksen että jatkotilanteen avopaikan.

Lujan lyhyt etsikkoaika ei tuottanut tulosta ja niin hetkeä myöhemmin Ponnistus iski illan kolmannen maalinsa. Juho Rinne pelasi Vesa Paloniemen keskeltä läpiajoon. Vesa ei puolustajien paidasta roikkumisesta häiriintynyt vaan sijoitti pallon varmasti ohi Luja-vahdin, 1-3. Ponnistuksella oli ottelun loppuhetkillä vielä muutama tilaisuus kaunistella lukemia, mutta lisää maaleja ei enää nähty. Ottelu päättyi 1-3 (1-2).

Ponnistuksen etumatka sarjassa toisena olevaan SuSi Young Boysiin kasvoi voiton myötä jo 11 pisteeseen. Ponnistuksella on mahdollisuus varmistaa sarjanousu jo maanantaina 31.8. kun se kohtaa Tervalaakson Teräksen Lapuan keskuskentällä. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Laihian Luja – Ponnistus 1-3 (1-2)

0-1 Vesa Paloniemi (Henri Ruotsalainen)
1-1 Jussi Leppäkangas
1-2 Juho Rinne
1-3 Vesa Paloniemi (Juho Rinne)

--