Myllykangas valittiin nuorten maajoukkueeseen

Suomen U19 futsalmaajoukkue osallistuu Tanskan turnaukseen omalla tavallaan. Joukkue kohtaa Rinkøbingissa Ruotsi kahdesti (5.12 ja 6.12) ja leireilee samalla valmistautuen U19 EM-karsintoihin, jonka yhtä lohkoa Suomi isännöi. U19 ei osallistu Nordic Cupiin vaan kyseessä ovat ystävyysmaaottelut.

Suomen päävalmentaja Kerkko Huhtanen on nimennyt joukkueen Ruotsi-otteluihin.
-Miesten PM-turnauksen yhteydessä pelattavat Ruotsi-ottelut ovat tietysti tärkeä lisä U19-futsalmaajoukkueen valmistautumisessa kohti maaliskuun EM-karsintoja. Ne antavat taas ryhmälle nuoria lahjakkuuksia lisää kokemusta kansainvälisen futsalin vaatimustasosta sekä meille valmentajille mahdollisuuden testata pelaajia ja joukkueen pelitavallisia valintoja maaotteluympäristössä. Maaottelumatka yhdessä A-maajoukkueen kanssa puolestaan mahdollistaa sen, että nuoret pelaajat pääsevät seuraamaan miesten maajoukkueen toimintaa kansainvälisessä kilpailussa ja valmentajat käymään vuoropuhelua muun muassa maajoukkueiden pelillisistä kehitystarpeista, kertoo Huhtanen.

U19-maajoukkue-ehdokkaiden katsastusprosessi jatkuu myös Ruotsi-otteluiden jälkeen.
-Täytyy tähdentää, että näihin maaotteluihin valittiin nyt 12 U19 EM-karsintajoukkueen ehdokasta aiempien leiriesiintymisten ja syksyn seuranäyttöjen perusteella. Laajemman maajoukkue-ehdokkaiden joukon katsastus- ja kehitysprosessi kuitenkin jatkuu vielä Ruotsi-maaotteluiden jälkeen joulukuun UEFA Futsal B -kurssin malliryhmäleirillä (20.-22.12.) sekä alkukevään maajoukkue- ja pelaajakehitystapahtumissa ennen lopullisia pelaajavalintoja maaliskuun EM-karsintoihin, lisää Huhtanen.

Suomen U19-futsalmaajoukkue
Maalivahdit (2):
Jere Myllykangas Lapuan Ponnistus
Aleksi Pennanen PP-70
Kenttäpelaajat (10):
Ville Angeria FC Kemi
Arttu Haataja Mad Max
Otto Jukko GFT
Toni Kaikkonen HauPa
Santeri Kohonen HauPa
Taneli Kohonen HauPa
Oskar Lindberg GFT
Arttu Niemelä HauPa
Verneri Salpakari KaDy
Leevi Sorsa PJK

Suomen U19-ottelut
Ke 5.12. 14.00 Ruotsi – Suomi Skjern Bank Arena, Ringkøbing–Skjern
To 6.12. 10.00 Suomi – Ruotsi ROFI Centeret, Ringkøbing–Skjern

--