Ponnistus valmistautuu sarjakauteen

Futsalin ykkösdivisioonassa tulevalla kaudella pelaava Lapuan Ponnistus valmistautuu sarjakauteen uuden käskyttäjän alaisuudessa.

Joukkueen pitkäaikainen kapteeni Hannu Haapa-aho on nimetty uudeksi päävalmentajaksi. Aiemmilla kausilla erinomaista työtä Ponnistuksen futsalvalmentajana tehnyt Eero Kivipuro siirtyy nyt sivummalle työkiireiden vuoksi.

Päävalmentaja Haapa-ahon mukaan joukkue lähtee tulevaan sarjakauteen edelliskauden alkua kokeneempana.

– Joukkueen pelaajarinki on laaja ja useilla pelaajilla on kokemusta viime kauden ykkösen peleistä. Kakkosjoukkueessa hyvin onnistuneet pelaajat saavat varmasti näytön paikkoja myös edustusjoukkueessa. Pelaajarinkiin on tällä kaudella nostettu mukaan myös junioreita, joita on tarkoitus ajaa sisään miesten peleihin, toteaa Haapa-aho.

Edustusjoukkueen ensisijainen tavoite on säilyttää sarjapaikka Palloliiton alaisessa Futsal-Ykkösessä. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa kahdeksanneksi. Tuolloin 20 pelistä voittoja tuli 6 ja tasapelejä 4.

– Sarjassa ei ole helppoja pelejä. Varmaa on kuitenkin se, että tulemme taistelemaan viime kauden tapaan kovalla asenteella ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Kausi on pitkä ja mitä vaan voi tapahtua, tiivistää Haapa-aho.

Futsal-Ykkönen pelataan kaudella 2013-2014 kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Uusina joukkueina sarjaan tulevat mukaan FC Persia Turusta, Loimaan Palloseura, vaasalainen Ruutupaidat, Tampereen PP-70 sekä viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut TP-Kaarle Kokkolasta.

Ponnistus aloittaa sarjakautensa lauantaina 12.10., jolloin Lapuan urheilutalolle saapuu runsaasti liigakokemusta omaava TP-Kaarle.

 

--