Ponnistus vei paikalliskamppailun

Ponnistuksen ja Virkiän jalkapalloedustukset pelasivat keskiviikkona 20.4. harjoitusottelun Patruuna-Areenassa. Ponnistuksen edustusjoukkue pelasi, kuten kauden aiemmissakin harjoituspeleissä, vahvasti joukkueena ja vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2 (0-0). Joukkueet tarjosivat paikalle saapuneille jalkapallon ystäville varsin mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan kamppailun.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni Virkiän hienokseltaan hallitessa kenttätapahtumia. Ponnistus pelasi ottelussa puolustuksen kautta ja iski terävästi nopeilla vastahyökkäyksillä. Ensimmäisen puoliajan aikana molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet avausmaaleihin.

Virkiällä oli tilaisuus edetä ottelussa johtoon noin 20. peliminuutilla, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Ponnistuksen onneksi Virkiän Matti Turja laukoi pallon kuitenkin pilkulta yli maalin. Hetkeä myöhemmin Virkiän Ville Talvitie oli tehdä maalin nopeasti annetulla vapaapotkulla, mutta Ponnistuksen maalivahti Lauri Pelanteri onnistui venymään pallon kulmaksi.

Ponnistuksen hyökkäykset etenivät pääasiassa laitojen kautta. Vikkeläkinttuiset Artem Lavrukov, Eero Kivipuro ja Jaakko Prinkkilä aiheuttivat tasaiseen tahtiin kiirettä Virkiän puolustukselle ja sen maalivahti Matti Turjalle. Maalinteossa kumpikaan joukkue ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla onnistunut ja tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Ensimmäisen puoliajan tavoin myös toisella puoliajalla nähtiin kentällä hyvähenkistä taistelua. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa, mutta kuitenkin rehdisti. Mitään törkeyksiä ei kentällä nähty ja ottelun tuomarikolmikolla oli varmasti varsin miellyttävä iltapuhde.

Ottelun toisen puoliajan edetessä Ponnistus onnistui yhä enemmän vyöryttämään hyökkäyksiään ja loi maalitilanteita Virkiän päätyyn. Kova yrittäminen palkittiin lopulta noin 63. peliminuutilla, kun Ponnistuksen Jouni Kortesniemi puski Jaakko Prinkkilän tarjoilemasta kulmapotkusta ottelun avausmaalin, 0-1.

Virkiä haki avausmaalin jälkeen vahvasti tasoitusta. Varsin usein joukkueen hyökkäykset kuitenkin pysähtyivät joko Ponnistuksen tiiviiseen puolustukseen tai pitkänä pallona maalivahti Lauri Pelanterin hyppysiin.

Ottelua oli pelattu noin 75 minuuttia, kun Ponnistus onnistui jälleen maalinteossa kulmapotkusta. Jaakko Prinkkilän kulmapotku leijaili takatolpalle Hannu Haapa-aholle, joka niittasi tilanteeksi jo 0-2. Vain hetkeä myöhemmin Artem Lavrukovilla oli loistava mahdollisuus viedä Ponnistus läpiajosta jo suurempaan johtoon, mutta maalivahdin harhautuksen jälkeen pallo suuntautui yli maalin.

Virkiä onnistui kaventamaan ottelun noin 80. peliminuutilla. Ponnistuksen miesvartiointi petti kulmatilanteessa ja Virkiän Jari-Pekka Luoma puski varmasti kavennuksen 1-2:een. Hetkeä myöhemmin Ponnistuksen Artem Lavrukoville avautui Eero Kivipuron keskityksestä maalintekopaikka, mutta Virkiän maalivahti Toni Raiski venyi huikeaan torjuntaan maalin takatolpalle.

Virkiä painoi ottelun lopussa kovaa ja haki tasoitusta. Ponnistuksen puolustus pelasi kuitenkin Niklas Tuomaalan ja Benjamin Becsein johdolla varsin hyvän pelin ja lisätakaiskuilta vältyttiin. Ottelu päättyi siis Ponnistuksen voittoon lukemin 1-2 (0-0).

Ottelu palveli varmasti molempia joukkueita sarjakauteen valmistautumisessa. Joukkueiden suoritukset omissa harjoituspeleissään ovat olleet varsin voitokkaita ja siten lupaavia. Toivotaan, että sama meno jatkuu myös tulevissa sarjaotteluissa.

Ponnistus jatkaa harjoitusottelurumbaansa vielä ensi maanantaina Kauhajoen Karhua vastaan. Virkiän tavoin kolmosdivisioonassa pelaava Karhu saapuu Ponnistuksen vieraaksi Lapuan Patruuna-Areenaan. Ottelu potkaistaan käyntiin maanantaina klo 19:00. Tervetuloa!

Virkiä – Ponnistus 1-2 (0-0)
0-1 Jouni Kortesniemi
0-2 Hannu Haapa-aho
1-2 Jari-Pekka Luoma

Ponnistus: Lauri Pelanteri – Kari Winter, Benjamin Becsei, Niklas Tuomaala, Hannu Haapa-aho (Janne Kangasluoma) – Eero Kivipuro, Jukka Ranta-Maunus, Veli-Matti Prinkkilä (Toni Winter), Jouni Kortesniemi, Artem Lavrukov – Jaakko Prinkkilä.

--