PONNISTUS VIERASPISTEITTÄ

Viime kaudella Futsal Liigassa pelannut Sääksjärven Loiske sai vieraakseen Futsal Ykkösen otteluun Lapuan Ponnistuksen. Loiske oli hyvin valmistautunut otteluun ja salama-alku oli liikaa Ponnistukselle. Loiske tehtaili  maaleja iloisesti heti ensi jaksolla kuusi kertaa. Näin Loiske voitti sarjanousijan ansaitusti lukemin 8-3 (6-1) lauantaina Lempäälässä.
Ottelun enimmäinen puoliaika oli vauhdikasta pelaamista, jossa virheitä tehtiin molemmin puolin. Ensimmäisellä puoliajalla jo kahden minuutin pelin jälkeen tilanne oli 2-0. Ponnistus heräsi ja kavennuksen 2-1 tehtaili Juuso Tuomaala. Paikkoja oli lisämaaleihin, mutta viimeistely ei onnistunut. Sitävastoin kokenut kotijoukkue rankaisi Ponnistusta virheistä. Ensimmäisellä jaksolla Loiskeen maaliverkkoja heilutteli Joona Nieminen, Markus Sairiala, Manu Helminen, Pekka Hakala, Otso Suonpää ja Mikko Järvinen. Taukotilanne 6-1.

Toiselle puoliajalle Loiske tuli todella innossaan onnistumisistaan ja sen näkyi, neljässä minuutissa virhetili täynnä. Aikalisä toikin malttia Loiskeen otteisiin. Loiske lisäsi vielä johtoaan 8-1 Mikko Järvisen ja Otso Suonpää maaleilla. Lopussa Ponnistuksen liike parani ja joukkue ansaitusti kavensi kahdella maalilla loppulukemiin 8-3, Kari Winterin ja Samuli Mäenpään maalatessa.

Ottelun parhaana palkittin Loiskeen Markus Sairiala ja Ponnistuksen Jussi Laapio. Futsal Ykkönen jatkuu ensi sunnuntaina 2.12. kotiottelulla helsingiläistä Zenithiä vastaan. Pisteet olisivat Ponnistukselle tärkeät. Toivottavasti runsaslukuinen katsomo kannustaa Ponnistukselle kotivoiton.

--