Ponnistus voitti KJV/Kanun

Ponnistuksen jalkapalloedustus voitti KJV/Kanun kotikentällään 3-1 (2-1). Kotijoukkueen peliesitys illan ottelussa oli varsin pirteä. Joukkueen maaleista vastasivat Teemu Vilppola kahdesti ja Vesa Paloniemi kertaalleen.

Ponnistus aloitti ottelun kokoonpanolla: Niko Pohjasmäki, Teemu Suokko – Jukka Ranta-Maunus – Hannu Haapa-aho – Juha Kivikangas, Ville Luomala – Kaj Väljä – Eero Kivipuro – Teemu Vilppola – Seppo Pirttinen, Vesa Paloniemi. Kentällä nähtiin toisella puoliajalla myös Hannu Huhtamäki, Ville Kumara, Juha Haapa-aho ja Ville Suutala.

Vaikka Ponnistus hallitsi ottelun alkua, ensimmäisen maalin teki KJV/Kanu. Vierasjoukkueen pelaaja sai pallon laidasta ja laukoi todellisen unelmamaalin. Laukaus lähti noin 25 metristä ja sujahti kierteisenä aivan Ponnistus-maalin vasempaan ylänurkkaan, 0-1.

Ponnistus ei vierasjoukkueen maalista kuitenkaan säikähtänyt vaan luotti omaan tekemiseensä. Se alkoi luomaan painetta vastustajan päätyyn ja vain parin minuutin kuluttua syntyi tasoitus 1-1:een. Ponnistuksen Vesa Paloniemi pääsi Ville Luomalan syötöstä läpiajoon eikä erehtynyt. Painava sijoitus maalin takanurkkaan ja ottelu tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen Ponnistus loi edelleen tilanteita KJV/Kanun maalille. Kotijoukkueen illan toinen maali syntyi lyhyen kulmapotkun jälkitilanteesta. Ponnistuksen keskikentällä pelannut Teemu Vilppola vastaanotti Ville Luomalan matalan syötön noin 9 metrin päähän maalista. Teemun nopea haltuunotto ja tarkka laukaus oikeaan ylänurkkaan siirsi kotijoukkueen ansaittuun 2-1 johtoon. Maali syntyi kun ottelua oli pelattu noin 30 minuuttia.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli hivenen hermostunutta peliä molemmilta joukkueilta. KJV/Kanu sai muutaman hässäkän aikaiseksi Ponnistuksen maalille, mutta tasoitusmaalia ei nähty. Niin ikään myös Ponnistuksella oli muutama paikka kaunistella numeroita. Ottelun tauolle siirryttiin kuitenkin lukemissa 2-1.

Ottelun toisella puoliajalla pelin painopiste oli selkeästi KJV/Kanun puolustusalueella. Ponnistuksen syöttöpeli toimi mukavasti ja kentän koko leveys oli käytössä. Noin 55 peliminuutin kohdalla Ponnistukselle tuomittiin rangaistuspotku kun Ville Luomalaa rikottiin rangaistusalueella. Ponnistuksen Vesa Paloniemi laukoi rankun tällä kertaa kuitenkin ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Paloniemi pääsi läpiajoon, mutta sijoitus ohi KJV/Kanu-veskarin kimposi maalin tolpasta takaisin kentälle.

Ponnistuksen peli kulki ja KJV/Kanun puolustus oli helisemässä. Kotijoukkue loi lukuisia hyviä tilanteita. Paloniemi pääsi kertaalleen kulman jälkitilanteesta laukomaan lähietäisyydeltä, mutta pallo suuntautui poikkipuuhun eikä jatkotilannekaan tuottanut lisäosumaa.

Kotijoukkueen yritys palkittiin lopulta lisämaalilla kun Teemu Vilppola laukoi lähes identtisen maalin ensimmäisensä kanssa – nopea haltuunotto ja nouseva laukaus noin 12 metristä oikeaan ylänurkkaan, 3-1. Maalin syötti tällä kertaa Hannu Huhtamäki. Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty. KJV/Kanu sai ottelun loppuhetkillä pallon vielä Ponnistus-maalin ylähirteen, mutta kotijoukkue välttyi takaiskulta. Ottelu päättyi 3-1 (2-1).

Ponnistus johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä kun pelaamatta on enää yksi ottelu. Joukkue pelaa viimeisen pelinsä lauantaina 19.9. sarjapaikastaan kamppailevaa APV:tä vastaan.

Ponnistus – KJV/Kanu 3-1 (2-1)
0-1 KJV/Kanu-pelaaja
1-1 Vesa Paloniemi (Ville Luomala)
2-1 Teemu Vilppola (Ville Luomala)
3-1 Teemu Vilppola (Hannu Huhtamäki)

--