PSB:n poikien kausi päättyi Lapualla voittoon ja tappioon

Kotiturnauksessa vastassa SB Kauhajoki ja Hipa

PSB:n pojat pelasivat Lauantaina 21.3. kauden viimeiset pelit Lapualla. Rippijuhlien takia jäi pari joukkueen runkopelaajaa pois ja taas jouduttiin pelaamaan suhteellisen pienellä ringillä.

Aamulla pojat olviat virkeinä valmiina kohtaamaan SB Kauhajoen, jonka he olivat jo voittaneet kahdesti lukemin 8-5 ja 9-4. Lämmittelyiksi pojat tekivät pienen lenkin viereisellä urheilukentällä, tai ainakin suurin osa. Sitten oli itse pelin vuoro. Johtoon noustiin ajassa 1.10 ja seuraava maali tuli kun peliä oli pelattu 2.10. Maaleista vastasivat Iisakki Vuorenmaa ja Josias Lahtinen. Muutaman minuutin päästä Kauhajoki kavensi, pienen ajatuskatkon seurauksena. Vähän ennen erän loppua Iisakki Vuorenmaa lisäsi johdon 1-3. Seuraava erä olikin poikien maalijuhlaa. Erässä tehtiin huikeat seitsemän maalia, jotka pojat hyvin pohjusti ja viimeisteli. Puolustus ja hyökkäys toimi loistavasti, maalivahti Veeti Mäenpääkin loisti. Viimeiseen erään lähdettiin tavoitteena pitää johtoa yllä ja pitää oma maali loppupelin puhtaana. Kaksi maalia saatiin aikaan vielä viimeisessä erässä, mutta vain yksi päästettiin omiin. Pojat ja valmentaja olivat tyytyväisiä pelin lopputulokseen joka oli 2-12 voitto ja näin tuli varmistettua viides sija alaloppusarjassa.

Muutaman tunnin tauon jälkeen oli vastassa sarja kakkonen HiPa, jonka tiedettiin olevan kova vastus. Peli alkoi hyvin kun Toni Asuintupa lätkäisi pallon varmasti maaliin neljännen peliminuutin kohdalla. Sitten HiPa iski ja tasoitti. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja syntynyt, mutta maalipaikkoja oli tasaisesti. Toinen erä sitten alkoi. HiPa iski tässä erässä kolme maalia ja PSB:ltä ei ,nähty kuin hyviä yrityksiä. Pelistä jotenkin katosi iloisuus ja meni jälkipelin pelaamiseen. Viimeiselle erälle mentiin lukemissa 4-1. Mahdollisuuksia oli kaventaa, mutta toisin kävi. HiPa varmisti itselleen voiton iskemällä vielä kaksi maalia. Puoli minuuttia ennen pelin loppua Reinikaisen Roni teki hyvän nousun ja kavensi loppulukemiksi 6-2.

Yhteenvetona koko kaudesta ja näistä kahdesta pelistä voi sanoa, että pojat kehittyivät huimasti kauden alusta ja sellainen seilaaminen ja jälkipelin pelaaminen väheni. Löydettiin hyvä joukkue- ja yhteishenki. Pienelläkin porukalla saatiin annettua vastusta kovimmillekin joukkueille. Kahdesta viime turnauksesta jaettiin parhaiden pelaajien palkinnot, jotka menivät Iisakki Vuorenmaalle ja Robert “Roope” Kujanpäälle.

Sb Kauhajoki – PSB Lapua 2-12
Tehot:
Iisakki Vuorenmaa 3+1
Tapio Paalanen 1+2
Josias Lahtinen 2+0
Roni Reinikainen 1+5
Toni Asuintupa 2+0
Robert Kujanpää 1+2
Janne Huhdankoski 0+1
Akseli Jokela 1+1
Sami Ylinen 1+0

HiPa – PSB Lapua 6-2
Tehot:
Toni Asuintupa 1+0
Janne Huhdankoski 0+1
Roni Reinikainen 1+0

Jäähyt: Veeti Mäenpää 1x2min

--