Qmax-Areenalta tappio ja voitto

Miesten 4 div. salibandyjoukkueelle Qmax-Areenalta tappio ja voitto.

It’s time ja venytykset päälle!! Kuten Bruce Buffer kuuluttaisi ennen näin jännittävää turnausta, joka järjestettiin erittäin legendaarisen statuksen omaavalla Qmax-areenalla.

IU – Ponnistus

Ensimmäistä ottelua kohti lähdetään joka kerta vaarallista Ilmajoen tai Isojoen tai mitä näitä IU-alkuisia nyt voi olla, vastaan. Toisinsanoen vastustaja tiedetään kovaksi, mutta ei se liian kova ole. Alkuun pientä katselua, sillä kyseessä on koko turnauksen ensimmäinen peli ja molemmat joukkueet vielä hieman kankeana. On kannettu kuusi pihalle ennen ottelun alkua ja jouluvaloja revitty loppiaisen kunniaksi, mutta täällä sitä ollaan ja taistellaan elintärkeistä sarjapisteistä, oli pyhä mikä hyvänsä.

Ensimmäistä erää ehditään ihmetellä sen reilu pari minuuttia, kun vastustajan #99 (täytyy olla kova) avaa maalihanat. No tästä ei meidän Vainio-Kyrönlahti kaksikkö hätkähdä, vaan painaa maalin kun kello ehtii kulua IU:n Grretzkyn maalista sellaisen 45 sekuntia. Mäki-Fossi haistaa karkuun lähtevän Heinospanun, joka painaa vastustamattomasti palloa yläpeltiin. Seuraavaksi iskeekin jälleen IU:n Gretzky (mahtoiko olla edes kentällä?) ja tilanteeksi saadaan tasan 2-2. Kaveri iskee vielä kertaalleen erän loppuun ja ikävähkössä 3-2 takaa-ajoasemassa lähdetään toiseen erään.

Toisen erän alkuun Sataman Mika naapurijoukkueesta pelaa erittäin varomattomasti mailallaan ja Tuurin porukka siellä on maalia paukuttamassa. Nuutti tekee ja Sami syöttää. 3-3 tilanteesta jatketaan viimeiseen erään.

Kolmatta erää lähdetään pelaamaan rohkeasti, mutta valitettavasti maalia tästä ei synny. Kaveri iskee ajassa 33.35, ottaa heti perään jäähyn, tappaa sen, tekee maalin, tappaa taas jäähyn ja tekee vielä yhden maalin alivoimalla. Ensimmäinen peli kulminoitui kolmanteen erään, jossa ei vaan pysytty vauhdissa mukana. Ensi kerralla, ensi kerralla!

Ponnistukselle kirvelevä 6-3 tappio.

Tilastot:

#17 Heinonen Panu 1 + 0 = 1
#24 Tuuri Nuutti 1 + 0 = 1
#80 Vainio Teemu 1 + 0 = 1
#2 Mäki-Fossi Matti-Jaakko 0 + 1 = 1
#61 Tuuri Sami 0 + 1 = 1
#88 Kyrönlahti Eetu 0 + 1 = 1

Torjunnat: Juha Koivula 17 torjuntaa

LaPo – Miehet Edustus – SC Alajärvi

Toiseen otteluun lähdetään varovasti, kuten aina. Pientä tarkkailua vastustajan viisikon liikkeistä ja etsitään paikka mistä vastustaja haluaa päästä niin sanotusti karkuteille. No tätä tarkkailua ehditään suorittaa tasan 38 sekuntia kun Eetu “Kyy” Kyrönlahti läsäyttää sellaisen pommin “Lauo Helminen lauo” Vainion syötöstä, että palloa ei ole löydetty vielä tänä päivänäkään. Ponnistuksen ollessa häkeltyneenä kadonneesta pallosta, iskee vastustaja tasoituksen ajassa 6:17.
Viitisen minuuttia tästä, niin vastustaja nappaa jäähyn ja kentälle astelee meidän Ville. Villen puolestahan on tehty vetoomus, että saataisiin Villen paitaa nostella jo kattoon, mutta ilmeisesti tämä ei ole vielä valtuustossa edennyt. No maalihan se on ja Hurja Holkkola tarjoilee.
Seuraavaksi mennään reipas minuutti tasaista vääntöä, kun pari kappaletta Tuuri-nimisiä kavereita on maalinteossa. Nuutti iskee ja isä-Sami tarjoilee. Nyt mennäänkin vajaa minuutti, kun Hurja Holkkola täräyttää “kolmosen viivalta” palloa vastustamattomasti kainalosta sisään. Kyrönlahti rikkoo syötöllään viisikon, että Pasi pääsee tykittämään.

Toiseen erään siis Ponnistuksen johtaessa 4-1.

Tästä on hyvä jatkaa ja Tuurin “veljekset” tekevät vanhan kunnon neuvostoliittolaisen klapklap-maalin. Tällä kertaa poika syöttää ja isä tekee. Pari minuuttia ja Yli-Hemmingin Timo pääsee kaventamaan. Kuitenkin jostain syystä kaveri tuntuu ottavan jäähyn joka maalin jälkeen, joten voidaan rauhoitella tilannetta rauhassa. No mikäs meidän rauhoittuessa, kun Tuurin Nuutti täräyttää lukemiksi 6-2 ja tämän maalin syöttää Sami Kuusela jättämällä pallon Nuutille oman maalin takana. Hieno syöttö. Siihen vielä yksi jäähy vastustajalle ja palopuheet valmentajien tahoilta ennen seuraavaa erää.

Kolmanteen erään Ponnistuksen 6-2 johdossa.

Kolmas erä aloitetaan naapurin toimesta erittäin varomattomalla fyysisellä pelaamisella ja meidän Villeä harmittaa se niin kovasti, että täräyttää maalin Nuutin syötöstä, syöttää pari maalia Kyrönlahdelle. Vastustajalle huolimaton jäähy väärästä vaihdosta ja mitä muuta siinä voi tapahtua kun se, että Pitkämäen Härkä iskee ja meidän Ville syöttää. Loppuun vielä vähän lukemien kaunistelua, kun Tuurin Sami lätkäisee palloa verkon perukoille Mäki-Fossin loistavasti esityöstä. Vähän varomatonta fyysistä pelaamista vielä loppuun molempien joukkueiden osalta samalla sekunnille ja näin saadaan tämä trilleri päätökseen.

Ponnistus voittaa ottelun 11-2.

Tilastot:
#7 Johansson Ville 2 + 3 = 5
#88 Kyrönlahti Eetu 3 + 1 = 4
#24 Tuuri Nuutti 2 + 2 = 4
#61 Tuuri Sami 2 + 1 = 3
#97 Holkkola Pasi 1 + 1 = 2
#27 Metsäpelto Matias 1 + 0 = 1
#2 Mäki-Fossi Matti-Jaakko 0 + 1 = 1
#69 Kuusela Sami 0 + 1 = 1
#80 Vainio Teemu 0 + 1 = 1

Torjunnat: Juha Koivula 12 torjuntaa

--