RIEMU VEI KOLME PISTETTÄ

futsal_ykkonen.png

Futsal Ykkösen ottelussa Riemu Jyväskylästä oli tyly vieras ja vei voiton maalein 3 – 5 (2 – 0).
Ponnistus aloitti ottelun vahvasti ja loi muutamia vaarallisia tilanteita Riemun maalivahti Marcus Åberin maalille. Paremmalla onnella ja syöttelyllä Ponnistus olisi voinut siirtyä parin maalin johtoon ottelun alussa. Vähitellen ottelu tasaantui ja erityisesti vierasjoukkueen maalivahdin osallistuessa hyökkäyksiin Riemu sai rakennettua pitkiä hyökkäyksiä. Reilun 10 minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen maalivahti Ville Tuomaala torjui jyväskyläläisten läpiajaon. Pari minuuttia tästä Ponnistuksella oli ylivoimahyökkäys, vain viimeinen ratkaiseva syöttö maalin takatolpalle ei tavoittanut omaa miestä.

Pelikellon näyttäessä 16.45 Riemu siirtyi johtoon 0-1 Ville Vähäkotin maalilla. Maalin jälkeen vieraat ottivat ottelun haltuunsa ja vain maalivahti Ville Tuomaala ja maalitolpat pelastivat lisämaaleilta. Noin pari minuuttia ennen taukoa Riemu onnistui toistamiseen. Maali kimposi Ponnistuksen omasta pelaajasta maaliin. Tauolle siirryttiin tilanteessa 0-2.

Toisen puoliajan Riemu aloitti vahvasti ja vain reilu minuutti pelattu, kun Mika Sarkkisen hieno läpiajo ja vieraat johtivat jo 0-3. Maali sytytti kotijoukkueen pelaajat ja joukkue loi useita tilanteita mm. Miika Korpelan tolppalaukaus. Kylmää kyytiä Ponnistus sai ajassa 30.03, kun Janne Törmänen siirsi Riemun jo ratkaiseman tuntuiseen johtoon 0-4. Kotijoukkue aloitti takaa-ajon viisi minuuttia ennen pelin loppua. Ajassa 35.18 1-4 kavennus oli Jussi Laapion käsialaa Jaakko Prinkkilän syötöstä ja heti perään 35.33 Samuli Mänpää kavensi 2-4, Miika Korpelan syötöstä. Harmittavasti vain 10 sekuntia myöhemmin Riemun kannattijien iloksi Jukka Kosonen lisäsi johdon 2-5.

Maalin jälkeen Ponnistus otti aikalisän ja lentävän maalivahdin, joka tuotti maalin ajassa 39.44. Loppunumerot 3-5 viimeisteli Miika Korpela Jussi Laapion syötöstä. Palkintoraati palkitsi vieraiden Ville Vähäkotin ja kotijoukkueen Miika Korpelan.

Futsal Ykköen jatkuu Ponnistuksen osalta ensi lauantaina vieraissa Sääksjärven Loisketta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 2.12. klo 16.00, kun vieraille saapuu Zenith Helsingistä.

--