RITAFEST JUNIOR TAPAHTUMA ANTAA EVÄITÄ BÄNDISOITTOON

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Lapuan Ritamäen lavalla starttaa uusi nuorille yhtyeille suunnattu bändikatselmus Ritafest Junior. Tapahtuman takana ovat Lapuan Ponnistus ja elävänmusiikin yhdistys Ämyri ry.

Katselmuksessa keskitytään vahvuuksiin

– Tarkoituksena on tehdä nuorten yhtyeiden kehitystä tukeva opettavainen bänditapahtuma. Palautetta ovat antamassa lapualaisista ja alueen musiikkikonkareista muodostuva raati. Raadin opastuksella pohditaan yhdessä, mikä soitossa jo sujuu ja missä vielä on parannettavaa, kertoo yksi
tapahtuman puuhamiehistä rumpali Henrik Mannio. Rakentavan palautteen lisäksi raati jakaa tunnustuspalkintoja. Jaossa on ainakin studioaikaa sekä musiikkiliikkeen lahjakortteja. Lisäksi ainakin yhdelle bändille on luvassa keikka ensi vuoden Ritafest Junioriin ja Ämyrin järjestämään Vanhan Paukun venetsialaisiin kesän lopulla.

Tekniikka olennainen osa musiikin esittämistä

Opettavainen näkökulma ei rajoitu ainoastaan soittamiseen vaan huomiota kiinnitetään myös tekniikan läsnäoloon.

– Nuorille soittajille on hyvä avata myös ajatusta siitä kuinka paljon onnistunut keikka vaatii valmisteluja ja taustatyötä. Otamme mukaan valo-ja äänitekniikasta kiinnostuneita tai mahdollisesti alalle aikovia nuoria. Heille on luvassa päivän aluksi mahdollisuus päästä tutustumaan tekniikkahenkilökunnan työhön, valottaa Ponnistuksen Petri Auvinen.
Tapahtumaan sisään on järjestetty myös tuote-esittelyjä. Musiikkikaupan hyllyiltä löytyy jos jonkinmoista tuotetta joten nuorille on varattu mahdollisuus kysyä vaikkapa minkälaiset rumpukapulat tai kitarankielet sopivat juuri itselle.

Bändit harjoittelemaan

Katselmukseen toivotaan mahdollisimman paljon osallistujia ja kynnys osallistumiseen halutaan
pitää matalana. Kriteerinä on ainoastaan, että osallistuvan yhtyeen jäsenten iän keskiarvo saa olla
korkeintaan 16 vuotta.

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä nauhoite tai tallenne yhtyeen soitosta 18.5. mennessä Petri Auviselle osoitteella Matinkuja 5, 62100 Lapua tai sähköpostilla [email protected].
Nauhoitteen laadulla ei ole väliä. Se voi olla vaikkapa kännykkäkameralla kuvattu pätkä tai linkki netistä löytyvään videoon tai äänitiedostoon.

Lisätiedot:
Iiro Kangas
Ämyri ry                                                                    Henrik Mannio
050–4695857                                                        040–5082605
[email protected]                                       [email protected]

Petri Auvinen
Lapuan Ponnistus ry
050–5811719
[email protected]

--